Skyrim:Pengék

Innen: Elder Scrolls Lapok

A Pengék Talos hívő sárkányvadászok egy kis csoportja, akik esküt tettek a sárkányok véréből valók védelmére Skyrim földjén. Már nem a Septim uralkodók szemei és fülei, mint régen; a Thalmor vadászik rájuk, és megtizedelte soraikat. Egykori dicsőségük elhalványult, viszont a sárkányok megjelenésével újra összeálltak. Az Égi Menedék Templomában az ideiglenes Nagymester Delphine vezeti őket, az egyik utolsó túlélő tag. A Pengék a Szürkeszakállokkal ellentétes nézeteket vallanak, és szerintük el kéne pusztítani Paarthurnax-ot, akire fenyegetésként tekintenek. Az Oblivion Válság után a Pengék visszavonultak a nyilvánosság elől, és azóta várnak a következő Sárkányszülöttre, hogy ha megjelenik, szolgálatára álljanak. Amikor a Thalmor hatalma felerősödött a Nyárkelte Szigeten, a Pengék fenyegetést láttak bennük. Nem csak egy esetlegesen megtalált Sárkányszülöttel szemben, de a Tamrielen élő emberek számára is. A Nagy Háború során, a Pengék küzdöttek a Thalmor ellen. Több összecsapást is elvesztettek a Pengék, és aki nem hullott el közülük, azt üldözik. A Felpuffadt Ember Barlangja lett az utolsó menedékhely a Pengék számára Skyrimban, egészen addig, amíg a két penge, akik túlélték a Felhőúr Templom elpusztulása utáni üldözést, vissza nem tértek.

Pengék Skyrimban[szerkesztés]

 • Delphine
 • Esbern

Amint belépsz az Égi Menedék Templomába, Alduin Falán keresztül, a hely a Pengék főhadiszállásává válik, és élhetsz itt ha úgy kívánod, de csak amíg a Pengék barátja vagy. Besorozhatsz legfeljebb három követőt, hogy csatlakozzanak a Pengékhez. Az első újonc azonnal leteszi az esküt, ketten pedig elkezdik a kiképzésüket. Az újoncok edzenek, járőröznek, és az Égi Menedék Templomában laknak, a régi életük véget ér. Az újoncok Delphine-el tanulnak vívi, vagy gyakorlóbábukat csépelnek. Edzés közben mindig az általuk előnyben részesített képzettséget használják. Esberntől csak kérni kell, és megkapod a Sárkányszülött Áldását. A Pengék szerint az összes sárkányt el kell pusztítani, ezért ellenzik a békeszerető Szürkeszakállok álláspontját. A besorozott Pengék akár el is kísérhetnek sárkányvadászatokra a barlangokhoz. Az összes Penge a szabvány Penge vért-et viseli, ami a Nehéz Vért képzettséghez tartozik. Ezt érdemes figyelembe venni, mikor kiválasztod, kit sorozol be. Mielőtt a követő csatlakozik, bizonyosodj meg róla, hogy visszavettél tőle minden páncélt, sisakot vagy pajzsot, amit meg szeretnél tartani, mert a játék el fogja őket távolítani róla, és kicseréli a Penge felszereléssel.

Vonatkozó Küldetések[szerkesztés]

Küldetések, melyeknek köze van a Pengékhez:

 1. Sivár Zuhatag Sírdombja: Szerezd meg a Sárkánykövet.
 2. Szélhívó Jurgen Kürtje: Szerezd meg a Szürkeszakáll erekéyét Ustengravból.
 3. Penge a Sötétben: Bizonyítsd be Daphine-nek, hogy te vagy a Sárkányszülött. Vágd le Sahloknir-t a sárkányt.
 4. Diplomáciai Mentesség: Szivárogtass be egy csapatot a Thalmor Nagykövetségbe.
 5. Egy Sarokba Szorított Patkány: Találd meg Esbernt.
 6. Alduin Fala: Találd meg a próféciát az Égi Menedék Templomán belül.
 • A Pengék Újjáépítése: Toborozz új tagokat Pengének.
 • Sárkányvadászat: Ölj meg egy sárkányt a barlangjában.
 • Sárkány Tanulmány: Segíts Esbernnek befejezni a kutatóanyagát a sárkányokról.
 1. Örök Évszak: Érvényesítsd a tűzszünetet, hogy bebiztosítsd Sárkány Fokot.
 • Paarthurnax: Küzdd le a lehetséges fenyegetést.

Párbeszédek[szerkesztés]

Miután egy követőt besoroztál a Pengék közé, a következő szövegek valamelyikével fognak köszönni:

 • "Alig hiszem el, hogy tényleg Pengévé váltam"
 • "A becsületemre esküszöm, megszabadítom Tamrielt a sárkányoktól"
 • "Sárkányszülött. Szükséged van valamire?"

Jegyzetek[szerkesztés]

 • Az Égi Menedék Templomába vitt követők továbbra is követők maradnak, de miután elválnak útjaitok, az Égi Menedék Templomába tér vissza.
 • Ha egy követőd egyben a házastársad, attól még csatlakozhat a Pengékhez. Az otthonuk az Égi Menedék Temploma lesz, de csak akkor laknak ténylegesen ott, ha te is ott élsz. Ha nem, akkor abban a házban laknak, amit te választasz ki.
 • Ha egy követő a személyi gondnokod, attól még csatlakozhat a Pengékhez. Részt fog venni a Pengék küldetésein, de utána a birtokra térnek vissza, amiért felelősek, nem pedig az Égi Menedék Templomába.
 • Ha a Pengék egy tagja meghal, nem pótolható.
 • A Pengék utolsó tagja, aki túlélte az Égi Menedék Templomát érő támadást, Acilius Bolar, a Felpuffadt Ember Barlangjába menekült. Az okirata alapján később a Thalmor kezei által halt meg. A különleges kardja, Bolar Esküpengéje a barlang mélyén található, Talos szobra alatt, a Baljós Találka a Holdfényben küldetés elkezdése előtt.
 • Fultheim, az Éjkapu Fogadóból a Pengék egy kardját birtokolja.