Redoran-ház

Innen: Elder Scrolls Lapok

"Nagy Redoran-ház dicséri a háború készségei közül mindegyiket. Nem mert azt hiszik, hogy a háború jó vagy tiszteletre méltó dolog, hanem mert ez a tudás szükséges, hogy működjenek az emberi kötelességek."

-Az Igaz Nemesek Kódeksze

Háttér[szerkesztés]

A Dunmerek által alapított és uralt Redoran-ház Morrowind hat Nagyháza közül az egyik. A ház olyan kiképzett harcosokból áll, akik megvédik Nyugat-Morrowindet az Északi támadóktól a Velothi-hegységnél. A tartományaik Morrowind kontinensében a következők: a Nyugati-hegység nagy része, az Északnyugati-nagyvidék, és a Nagy-völgy.

A Redoran-ház köre Vvardenfell kerületében Ald'ruhn. A fővárosuk pedig Morrowind

A Redoran-ház zászlaja

Blacklight nevű városa.

A Redoran-ház három erénye a kötelesség, a gravitáció, és vallásosság. Kötelesség az ember becsületére utal, az ember családjára, és a klánra. A gravitáció az élet lényeges komolysága. Az életben kemény eseményeket kell elviselni és kell mérlegelni. Ez nem azt jelenti, hogy az az élet nem lehet élvezetes; ez egyszerűen azt jelenti, hogy az ember felismerje a maga életének az alapvető értékét. A vallásosság az istenekhez való tiszteletet jelképezi és azokat az erényeket, amiket képviselnek. Egy világos és gondatlan élet nem értékmegélhetés. Egy rossz tett ezek ellen árulás, ami kiűzetéssel végződhet. A gyilkosság egy rendkívül becstelen tett de egy tiszteletre méltó párbaj elfogadható és még engedett is a házon belül.

A Redoran-házat egy Arch-mester uralja, akit támogatnak a tanácsosai. Utálják az Ashföldieket, mert úgy tekintenek rájuk, mint a Tribunal eretnekjei. Utálják a gyilkosokat és Camonna Tong tolvajait és a Tolvajok Céhét. Ők a Tribunal templom szövetségesei. Ők nem papok, vagy keresztesek mint például az Indoril Nerevar-ház, hanem inkább büszke harcosok.

A Negyedik-korszak első évei[szerkesztés]

Morrowind eseményei után Ald'ruhnt lerohanta és elpusztította egy hatalmas Daedra sereg.

Az Oblivion Krízis miatt a Birodalom úgy döntött, hogy elvezeti seregeit Morowindből, hogy megvédjék Cyrodiilt. Így hát a Redoran-háznak kelett megvédeni Morrowindet a Daedráktól. Miután Martin Septim véget vetett a Krízisnek, a Dunmereknek volt némi védelmük az Argóniaiakkal szemben. Miután Morrowind északi részét megtámatták, a Redoran-ház vezette a Dunmereket harcba, hogy ellenáljanak az ellenségnek.

Kedvelt képességek[szerkesztés]

A Redoran-ház kedvelt képességei ezek: Atlétika, dárda használat, hosszúkard használat, nehéz páncél, könnyű páncél és a védekezés.

A harcos felépítés a Redoran-házból ered.

A Redoran-ház Rangjai[szerkesztés]

Felvett - Meghatalmazott - Esküember - Törvényember - Rokon - Ház-Kuzin - Ház-Testvér - Ház-Apa - Kör-tag - Nagymester.

Redoran Harcosok[szerkesztés]

A Redoran Harcosok Morrowind legjobb harcosai. Híresek harcművészetükről és képességeikről. Nagyon jó képességeik az Atlétika, dárda használat, hosszúkard használat, nehéz páncél, könnyű páncél és a védekezés.

A harcosokról többet is megtudhatsz itt : Redoran Harcosok

Erról a lapról fordítva : http://elderscrolls.wikia.com/wiki/House_Redoran

Fordította : Hargar Bearclaw