Oblivion:VII. Uriel Septim

Innen: Elder Scrolls Lapok

VII. Uriel Septim
Referencia ID 00032A18
Alap ID 00023F2E
Helyszín Birodalmi Börtön csatornák
Faj Birodalmi
Nem Férfi
Osztály Nemes
Szint 1
Egészség 1000
Varázserő 0
Felelősség 100
Agresszió 0
Alapvető Amíg a Szökés a börtönből be nem fejeződik
(programozott halállal)
Szervezetek Császári szervezet, Urielért és Martinért

VII. Uriel Septim (Harmadkor 346 - Harmadkor 433; uralkodott 368 - 433) IV. Pelagius fia volt, és a Septim dinasztia 21. császára. Négy Elder Scrolls játékban tölt be központi szerepet - Arena, Daggerfall, Morrowind, és Oblivion - melyek összességében 65 éves uralkodásának utolsó 44 évét fedik le.

Oblivion VII. Uriel uralkodásának legvégén nyílik meg, nem sokkal azt követően, hogy a császár három fiát Geldallt, Enmant és Ebelt meggyilkolják. Tanácsadói javaslatára menekülni kényszerül egy titkos földalatti járaton át a Birodalmi Városból, ami a játékos börtöncellájból indul. Meghívja a játékost, hogy csatlakozzon hozzájuk, majd megkéri, segítsen neki megtalálni a törvénytelen fiát, és hozza el a palotába, hogy császárrá koronázhassák. Átadja a játékosnak a Királyok Amulettjét, amit mindig viselnie kell valakinek a Septim vérvonalból, különben a Tamrielt Obliviontól elválasztó gát eltűnik.

Urielt nem sokkal ezután a Daedra-imádó Mitikus Hajnal szekta tagjai meggyilkolják. Röviddel a halála után egész Cyrodiilon kapuk nyílnak Oblivionba, és a daedra herceg Mehrunes Dagon seregei elkezdik megszállni Tamrielt.

VII. Uriel Septim hangját a veterán színész Patrick Stewart adja az Oblivionban.

Egyedi szöveg[szerkesztés]

A játék kezdetekor
"87 évvel ezelőtt születtem. 65 éven keresztül voltam ennek a Tamriel nevű világnak az uralkodója. De mindezen idő alatt SOHA nem uraltam a saját álmaimat. Láttam Oblivion kapuit, melyek titkát élő halandó soha ki nem fürkészheti. Láttam, ahogy a sötét végzet végigsöpör a földön. Ez az Utolsó Termés 27. napja, Akatosh éve, 433. Ezek a Harmadkor utolsó napjai, és egyben életem utolsó órái."
Mikor először találkozik a játékossal
"Te... téged láttalak... Hadd lássam az arcod... Téged láttalak álmaimban... Akkor a csillagoknak igazuk volt, és ez az a nap. Az istenek adjanak erőt!"