Oblivion:Szervezetek

Innen: Elder Scrolls Lapok

Az Oblivionban több féle céh/szervezet/rend is található, viszont némelyikbe a bejutás nehézkes lehet. Íme egy lista, arra az esetre, ha nem tudnál valamelyikhez csatlakozni:

Főbb céh/szervezet/rend[szerkesztés]

Aréna: Pofon egyszerű. Friss kalandozóként kikerülve a csatornákból harcra, tapasztalatra és pénzre vágysz. Nincs mit tenned, mint elmenni az Aréna-negyedbe, azon belül az Aréna Vérfolyosóira. Itt beszélned kell Owyn-nal és beléphetsz.

Tolvajok céhe: Kétféle módon lehet bejutni:

  • 1: Elkapnak, és börtönbe zárnak, majd kiengednek. Egy idő múlva egy sötét elf fog keresni egy különös üzenettel, ami azt írja, hogy éjfélkor menj a Birodalmi Város Víziváros-negyedében található Dareloth kertjébe. Itt egy egyszerű próba után bent is vagy.
  • 2: Keress egy koldust, és kérdezd a Szürke Rókáról. Nem fog mondani semmit, tehát érd el, hogy kedveljen ;). Ezután kérdezd újra, és mondd el neki, hogy vele akarsz dolgozni. Ezek után ugyanazt mondja el, mint amit az üzenetben kaphatsz, ha börtönbe csuknak.

Sötét testvériség: Egyszerűen csak meg kell ölnöd egy embert, majd aludnod egy ágyban. Ekkor fel fog keresni Luchien Lachance, és meghív a testvériségbe. Egy rövid próba után bent is vagy. Tipp kezdő játékosoknak: Ajánlott, ha nehéz páncélt kerestek rögtön a csatornából való kijutás után, hogy öljetek meg egy őrt, majd egy lopott tárggyal nálatok adjátok fel magatokat, és akkor be is kerültök a testvériségbe, a tolvajok is felkeresnek, és még lesz egy hosszú ideig használható nehézpáncél szettetek is ;) Megjegyzés: az őrök nem éppen arról híresek, hogy egy kezdő kalandozó le tudná győzni őket.

Harcosok Céhe: Menj be egy nagyvárosba, és érdeklődj a csatlakozásról, ekkor kapni fogsz egy listát, azokról az emberekről, akiknél jelentkezhetsz.

Mágusok Céhe: Menj be egy városba, és jelentkezz a helyi vezetőnél. Az egyetemre való bejutáshoz minden városi céh küldetését el kell végezned.

Mellék céh/szervezet/rend[szerkesztés]

Feketeberek: Ez a céh vérbeli ellensége a Harcosok Céhének. Egy Harcosok Céhe küldetés során beállhatunk hozzájuk.

Pengék: A király katonái akikhez a főszált játszva beállhatunk.

Kilenc lovagjai: A Hivatalos Kilenc lovagjai beépülővel csatlakozhatsz hozzájuk.

Tövislovagok: Miután megállítottad a Cheydinhali fenyegetést és épségben hazahoztad Farwil beképzelt fiát, akkor Farwil meghálálja és kitüntet a Tövislovag címmel.

Fehér Csődör lovagjai: Egy eldönthető Leyawiini küldetés után csatlakozhatunk hozzájuk.

Erkölcsös vér rendje: Teljesítsd az ugyanilyen/hasonló nevű küldetést a Birodalmi Városban.