Oblivion:Ajánlott modok

Innen: Elder Scrolls Lapok

Íme egy lista, mely a legajánlottabb, nem Bethesda által készített beépülőket foglalja össze.

Rengeteg, további magyar nyelvű beépülő található az Oblivion pluginok oldalon.

Magyar nyelvű ajánlott beépülők listája[szerkesztés]

Halálos reflex
Az új halálos reflex célja, hogy az Oblivion csatáit még nehezebbé, látványosabbá, valósághűbbé, ijesztőbbé tegye. Nincs több semmittevés, ezeket a csatákat neked kell megvívnod! Ez azt jelenti, új mozdulatokat használhatsz, csakúgy, mint az ellenfeleid. Ugrálhatsz, szaltózhatsz, ellökheted őket, csakúgy, mint ők téged - ha képesek rá! Minden NJK-nak megvannak a saját képzettségei, amik más modokkal is működnek, szóval sose tudhatod, mire számíthatsz. Ideje pontosan időzíteni a blokkolásaidat, gondosan bevinni a támadásaidat, és nézni, amint az ellenfél feje elrepül, vagy betörik.
Lebegés
Ez a mod egy Morrowind-szerű lebegés varázslatot rak a játékba, melyet megvásárolhatsz Calindilnél a Birodalmi Városban, a Rejtélyes árudában. Egy bizonyos "clipping" nem működik, amíg a varázslat hatása tart, de az ütközések számítanak. A legjobb módszer a leszállásra, ha olyan közel vagy a földhöz, amennyire lehet, mikor a varázslat megszűnik.
Kulcscsomó
Berak a tárgylistádba egy kulcscsomót, amire akaszthatod a kulcsaidat, így csökkentheted a zsúfoltságot.
Egyéb faj javítás
Ez a mod néhány új párbeszédet rak a játékba, amelyeket a rab mond a játék elején. Ezzel elindul, s játszható lesz a fő küldetéssorozat bármilyen nem alapértelmezett faj számára is.
Mészároshal kiegészítő
Ez a mod véletlenszerű helyen generált mészároshalakat rak Cyrodiil vizeibe. Merthogy elegem volt a halak hiányából Oblivionban.
Kiterjesztett gyorsbillentyűk és varázslat törlés
Unod, hogy állandóan azon kell görcsölni, a több tucatnyi varázslatod és tárgyad közül melyeket rakd az Oblivion igencsak szűkre szabott (összesen 8 db) gyorsbillentyűi közé? Ez a beépülő lehetőséget nyújt arra, hogy további két gyorsbillentyű készletből válogathass. Ugyanúgy az 1-8 gyorsbillentyűket használod, de nyomva kell tartani egy másik vezérlőbillentyűt is. Ezen felül a #9 és #0 billentyűk "öltöztető" billentyűk, vagyis ezekkel tárolhatod a jelenlegi felszerelést, és később egyetlen (vagyis kettő) billentyűvel újra előkészítheted őket.
Időjárás irányítása
Egy különleges varázstekercs segítségével szabályozhatod az időjárást. Persze Raminus Polus jól őrzi, nehogy rossz kezekbe kerüljön...
Az istenek elveszett paplovagjai
Ez a mod egyedi páncélt, fegyvert, hátast, újrarajzolt acél lópáncélt (ha megvan a hivatalos DLCHorseArmor mod), történelmi könyvet térképpel, és négyféle lényt ad hozzá a játékhoz, akik védik a legendás felszerelést. További hírekért vedd meg Az istenek elveszett paplovagja című könyvet, és olvasd el.
Valódi goblinkardok + Törzsi páncélok
Cyrodiil szerte minden goblin új fegyvereket és páncélokat kap, amiket máshol nem találhatsz meg.
Lovagi páncél
Ez a beépülő egy teljesen új páncélszettet tesz a játékba, melynek a neve lemezpáncél. Ezt a páncélkészletet és a hozzá tartozó két új fegyvert megvásárolhatod Chorrolban, a Lovagok vágyában.
Hadarath tornya
Egy mozgatható torony, ami bárhova elutazhat Cyrodiilben, a városokba és Hadarathba - követőkkel, tárolt kincsekkel és a karaktereddel. Egy vezérlőterem, ahonnan irányíthatod a tornyot. Egy nagy terem, ahol kiállíthatod a tárgyaidat. Egy raktár, egy alkímia labor (hozzávaló válogatóval), egy harci szimulációs terem, egy Hadarath nevű Oblivion sík, egy kastély és 'lélekelnyelő obeliszk' Hadarathban, és egy kaland, amivel birtokba veheted a tornyot.
Vérfarkasok
Súlyos likantrópia (vérfarkas kór) terjedt el Észak-Cyrodiilben.
Dwemer léghajó
Egykoron Cyrodiil határain is éltek dwemerek. De mostanra eltűntek és velük együtt a tudományuk is. Ám egy kalandozó megtalált egy rejtelmekkel teli könyvet, ami "nem" tartalmaz semmit sem. Viszont volt benne egy térkép… a tartalma csekély, hiszen csak egy jelölés található rajta, ami egy barlanghoz vezet…
Tollzuhatag amazon páncél
Egy gyönyörű amazon páncélkészlet.
Ayleid készlet
Egy komplett ayleid készletet hoz Cyrodiilbe. A fegyverek megvásárolhatók az Üsd és Vágdban, a páncélok a Legjobb védelemben. Mindkét bolt megtalálható a Piac-negyedben.
Fejpántok
Új nehéz és könnyű fejpántokat ad amit megvásárolhatsz Skingradban a Kolóviai kereskedőknél.
Elveszett Csúcsok
A modul alapkoncepciója, hogy egy új céhet ad a játékba, egy új céhet, amely szintén mint más beépülőknél hiánypótlónak tekinthető. Itt álljunk is meg egy pillanatra! Az új céh nem akármilyen egyének gyülekezete, a régmúltat tanulmányozó történészek, merész tudósok, kutatók álltak össze, hogy lerántsák a palástot Cyrodiil vidékein megjelenő ismeretlen eredetű, ismeretlen rúnával vésett kőspirálokról és barlangjaikról. Ez a céh, az Archeológusok Céhe.
Misztikus Egyetem teleportszoba
A plugin egy teleportszobát hoz létre a Birodalmi Város Misztikus Egyetemének előcsarnokában. A szobából a teleportkapukon keresztül eljuthatsz a máguscéhek városi épületeibe. Minden máguscéh épületben van egy teleportkapu, amely a teleportszobába juttat vissza.
Akatosh szárnyasai
Egy újfajta közlekedési módszert vezet be az Oblivionba. Mondhatni ez a beépülő hasonlít az "Így neveld a sárkányod" című animációs filmhez, annyi különbséggel, hogy nem kell itatni és etetni a sárkányunkat, de cserébe eljuttathat bárhová Cyrodiilben.
Translators' NPC
Ez a kiegészítő a következőket tartalmazza:
 • A Morrohun Team tagjai közül azok alteregóit, akik az Oblivion magyarításában részt vettek, és ezt kérték;
 • A csapat házát, és néhány hozzá kapcsolódó küldetést;
 • Innen lehet választ kapni arra a kérdésre, miért nem halad a fordítás.


Elsweyr Anequina
Ezzel a beépülővel Elsweyr provinciáját is megkapjuk. Új küldetések, tárgyak, helyek, városok, állatok, lények stb.
A Birodalmi Légió
"Csatlakozz a Birodalmi Légióhoz:

Védd meg a földet az élőholtaktól, deadráktól és veszélyes mágusoktól. Szorítsd vissza a növekvő bűnözést. Bizonyítsd rátermettségedet azzal, hogy addig emelkedsz a ranglétrán, míg végül te magad irányítod az egész Légiót."

Térkép Jelző Nagyjavítás
Történt már olyan, hogy meglátogattál egy romot, de vissza kellett fordulnod, s megfogadtad, hogy egyszer még visszatérsz - aztán teljesen elfelejtetted, melyik rom is volt az? Töprengtél már azon, hogy a térképeden levő egyik barlangot teljesen felderítetted-e már, vagy csak benéztél oda? Gondoltál már arra, milyen jó lenne új térkép jelzőket elhelyezni, esetleg megjegyzéseket fűzni a létező térkép jelzőkhöz, emlékeztetőnek? Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha az Oblivion térképe nem egy műholdas helymeghatározó rendszerre hasonlítana, hanem inkább egy élethű térképre?
A halott szíve
Több tucat új NJK több, mint ezersornyi dialógus egy karakter-alapú küldetésnél. Három teljesen új NJK, saját személyiséggel, akik társaddá válhatnak, a cselekménytől függően. Oszd meg velük az örömöt és a bánatot, és talán még szerelmet is. Új fegyverek és páncélok. Több tucat egyedi műalkotás. Egy új, egyedi otthon, rengeteg tároló és meglepetés.

Idegennyelvű ajánlott beépülők listája[szerkesztés]

Egyedi tájak
Egyedi helyszíneket varázsol Cyrodiilbe.

Közülük már magyarok:

 • Egyedi tájak - Aspen erdőség
 • Egyedi tájak - Birodalmi sziget
 • Egyedi tájak - Kolóviai felföldek
 • Egyedi tájak - Párduc folyó
 • Egyedi tájak - cheydinhali vízesés
 • Egyedi tájak - Hóvölgye
 • Egyedi tájak - Felhőcsúcs hegyek
 • Egyedi tájak - Párduc folyó
 • Egyedi tájak - Setétség erdeje
 • Egyedi tájak - Pusztaláp
Nehrim
Egy teljesen új játék terül el előttünk. Hír a megjelenéséről és az angol változatról.