Oblivion:Mehrunes beretvája

Innen: Elder Scrolls Lapok

Mehrunes beretvája egy hivatalos beépülő modul, mely új küldetést, új tárgyakat, és a játék történetében az eddigi legnagyobb barlangot tartalmazza.

Mehrunes beretvája[szerkesztés]

Hajdanán maga Dagon nagyúr hozta létre ezt a pengét, hogy megszerezze a lelkét annak, akire lesújt vele.

Története[szerkesztés]

A Nefarivigum, Mehrunes Dagon gonosz alkotása azért épült, hogy örökké szemmel tartsa azon zarándokokat, akik a közelébe merészkednének, és próbára tennék magukat. Úgy tartják, aki kiállja a próbát, jutalomként elnyeri Mehrunes beretváját, egy ádáz pengét, amin keresztül Dagon megszerezheti a lelkét annak, akire lesújt. A jó szándék arra ösztökélte az ayleideket, hogy felkutassák a Nefarivigumot. Az önteltségük abba a hitbe ringatta őket, hogy képesek lesznek bárkit elűzni, aki a Beretvát keresi. Így épült fel Varsa Baalim, egy hatalmas, gyűrűszerű labirintusváros az ayleid uralom tetőpontján.
Olyan biztosan, mint a halál, zarándokok érkeztek Varsa Baalimba, és az elfek rendre elzavarták őket, mígnem egy vámpír szivárgott a városba észrevétlenül. A mereket megrontotta a gonosz, őrületbe kergetve és rommá változtatva a várost, s hamarosan úgy tűnt, senki sem maradt, aki megakadályozhatná a Beretva eltávolítását. Azután hirtelen Varsa Baalim eltűnt. A történeti beszámolók azon vitáznak, hogy valami biztonsági intézkedés lépett életbe, vagy természeti katasztrófa történt, vagy maguk az istenek avatkoztak-e be. Bármi is volt az ok, az eredmény mindenki számára egyértelmű: Kelet-Niben hegyei elnyelték Varsa Baalimot a Nefarivigummal együtt, ami az Első Kor óta nem is került elo többé. Ha igaz ez a történet, akkor valahol a Niben-völgy keleti határán, hová az emberek uralma ritkán jutott el az évek során, a Nefarivigum még mindig várakozik a hegy mélyén, az élőholt förtelmek városában.

Tartalma:[szerkesztés]