Niben

Innen: Elder Scrolls Lapok

A Niben egy hatalmas folyó Cyrodiilben. A forrása a belsőföldeki Rumare-tó, és a Topal-öbölbe torkollik. A folyó felső és alsó részét egy hatalmas völgy osztja ketté, amelynek partjain Bravil városa is található.

Felső-Niben[szerkesztés]

A híd Felső-Niben felett

A Felső-Niben a folyó Rumare-tó és a Niben-öböl közti része. A Vörös-körút a Rumare-tóhoz közel szeli át, egy lenyűgöző híddal (méretben csak a Talos híd előzi meg). Az Alessia- és a Variela Erőd határolja a Nibent nyugatról, keletről pedig a Sípcsont-barlang és a Culotte ayleid rom. Tiber Septim útiszentélyét a Variela Erőd mellett találjuk.

Niben-öböl[szerkesztés]

A Niben-öböl

A Niben-öböl tulajdonképpen egy hatalmas víztömeg, amely a Nibeni-medencében található, leginkább Bravil városától keletre.

A Niben-folyón keresztül terül el, két részre osztva azt, egy felsőre és egy alsóra. Szigorúan véve ez inkább egy tó mintsem egy öböl. Ráadásul a Lasius-folyó, a Corbolo-folyó, az Ezüsthal-folyó és a Párduc-folyó is mind ide folyik be.

Az öblöt keleti része felől indulva délre és körbe haladva az Aurus- és a Színvas Erőd, a Bawn ayleid rom, az elárasztott bánya, Zenithar útisztenélye és a Veyond-barlang határolják. A Bánat Erőd az öböl középső részén található, míg a Fathis Aren tornyának vízalatti része az erődtől délre lelhető fel.

A 3E 433-ban egy lebegő sziget tűnt fel itt, amelyen egy ajtót nyitott a Reszkető-szigetekre Sheogorath, hogy találjon egy bajnokot.

Alsó-Niben[szerkesztés]

Alsó-Niben

Az Alsó-Niben a Niben-öböl déli végétől folyik Leyawiin városán keresztül egészen a Topal-öbölbe. Leyawiin teljesen ráépült a folyóra, így feltételezhető, hogy a víz a város alatt, csatornákon keresztül folyik, különben a város duzzasztógátként működne és előbb-utóbb elárasztaná a víz.

Vízmellék települése az északnyugati sarkon ül, tőle kicsit északabbra a Sziklatej-barlangot, a Telepe ayleid romot és a Hullámkereszt-barlangot találjuk. A Vörösember Erőd, a Horgász-szikla és az Amelion kripta pedig a keleti partokon helyezkedik el.