Morrowind:Nerevarine

Innen: Elder Scrolls Lapok

Nerevarine a Nerevarine kultusz központi figurája, amely abban hisz hogy Lord Indoril Nerevar újjá fog születni, és vissza tér Morrowindbe, hogy legyőzze Dagoth Ur-t, és helyreállítsa az ország korábbi dicsőségét. A Nerevarine a játékos által irányított karakter Morrowindben, tehát egyedül a játékostól függ Nerevarine neme, és faja. (habár a játék angol nyelvű bevezető videójában a következő szöveg olvasható: "In the waning years of the Third Era of Tamriel, a prisoner born on a certain day to uncertain parents was sent under guard without explanation, to Morrowind, ignorant of the role he was to play in that nation's history..." Ami arra utal hogy a játék készítőinek elképzelése szerint Nerevarine neme férfi.)

Nerevar visszatérése közvetlenül kapcsolódik Az Idegen nevű próféciához, illetve a Sorvadás, a Corprus betegségekhez, és a Szunnyadók megjelenéséhez.

A játékos a főküldetés során léphet Nerevarine útjára. Ahogy teljesíti a Hét próbát immunissá válik a betegségekre, megszerzi a Hold-és-Csillagot (Nerevar gyűrűje), és elismerteti magát Hortatornak (Dunmer hadvezér), illetve a Nerevarine-nak Vvardenfell Nagy házai, és Hamuföldi klánjai által. Végül a prófécia beteljesül. Nerevarine legyőzi Dagoth Ur-t, és a Sorvadás megszűnik.

A játék első kiegészítőjében , Dagoth Ur halálát követően, Almalexia beleőrül abba hogy elvesztette isteni erejét, és megöli Sotha Sil-t. Nerevarine megszerzi, majd összekovácsolja Nerevar rég elveszett kardját (Trueflame), majd megöli Almalexiát, örökre véget vetve ezzel Almsivi uralmának.

A második kiegészítőben a vadászat Daedra hercege, Hircine egy rituális vadászatot szervez Solstheim szigetén. Hircine egyik prédája Nerevarine, aki végül le tudja győzni őt a saját játékában.

Lásd még[szerkesztés]

Az elveszett prófécia

Hold-és-Csillag Nerevar

Az igazság előmenetele

Nerevarine-kultusz feljegyzésekA szócikk az uesp.net cikke alapján íródott.