Molag Amur

Innen: Elder Scrolls Lapok

Molag Amur tájképe
Lávamezők és gőzkürtők tarkítják a tájat
Az Assarnibibi-hegy tetején lévő oltár
Molag Amur térképe

A Molag Amur vidék alapvetően Hamuföldek déli része. A két terület ökológiailag megegyezik; mindkettőt száraz tájkép uralja, melynek növényei tramagyökerek, tűzszirmok vagy néha-néha vajvirágok lehetnek. Molag Amurt az különbözteti meg az északi társától, hogy lávafolyamok és folyók futnak a felszínén. A földet túlnyomóan sötét vulkanikus szikla borítja, hamu- és salakbevonattal (de különbözik a hamuföldi jellegtől). Az állatvilágot kagoutik, alitok, szirti repkedők, patkányok és kwama turkálók képviselik, bár nehéz megmondani, hogyan élik túl ezt a viszonyt. Sok daedrát látnak a környéken, mint például koboldokat és mindenféle elementálokat.

Molag Amur egy kiterjedt terület, Balmorától húzódik egészen a keleti partokig, illetve Legelőföldektől Molag Marig. Ez egy szokatlan háromszög, egy csonka ponttal a Arkngthand dwemer rom közelében, a Mamaea-foyada fölött, Holdpille Erőddel szemben. A vidék északi határa az Arkngthandhoz vezető hídnál kezdődik, keletre terjed a Nabia-tó hegyeitől északra, majd az Ashur-Dan-foyadánál újra északnak fordul Legelőföldek délnyugati irányába Falensarano erődjének közelében, és így fut egészen keletre, a tengerig. Az utak főként foyadákból és vulkanikus vízmosásokból állnak, amik keletre és északra vezetik az embert a két fontos zarándokhelyre: az Assarnibibi-hegyre és a Kand-hegyre.

Az alsóbb terület Arkngthandnál kezdődik, az Amaya-tó hegyei fölött, majd lekanyarodik az Ascadiai-szigetek felett, miközben egy éles déli ívet vesz. Azután keletre fordul Molag Mar irányába. Molag Mar keleti részén egy bemélyedés található, és a tőle északra lévő Molag Amur határa egy durva vonalat követve húzódik ezen bemélyedésig.

Nem mondhatni, hogy bármelyik nagyház uralná ezt a vidéket: a lakosok nagy része hitehagyott nekromanta és mágus; de a Telvanni-ház utakat épített a területen, mikor megalapította Tel Uvirithet. Elég közel hozzá van az Erabenimsun-tábor, mintegy tanúságként a hamuföldiek ezen föld keleti részén való létezésére .

Molag Amur tipikusan az a terület, ahova csak akkor tévedünk, ha éppen dolgunk van ott, nem pedig olyan, ahol otthont is szeretnénk.

Vvardenfell vidékei
Vidékek: Ascadiai-szigetek | Azura partja | Hamuföldek | Legelőföldek | Molag Amur | Nyugati lankák | Sheogorad | Vörös-hegy | Zafirbel-öböl | Zord-part