Lorkhan Szíve

Innen: Elder Scrolls Lapok

Lorkhan szíve De amikor Trinimac és Auriek megpróbálták elpusztitani Lorkhan szívét, de felnevetett rájuk. Azt modnta: " Ez a szív a világ szive, mert az egyik a másik kielégítésére készült. " Aztán Auirel egy nyíllal rögzitette a szívet, és hagyta, hogy hosszan repüljön a tengerbe, ahol az új világ egyetlen aspetusa sem találhatja meg." The Monomyth "A vörös-hegy alatt a Dwember bányászok nagy varázslatos kővet fedeztek fel. Külömbözö módszerekkel, Lord Kagrenac az ősi főpap és a varázsló alkotó úgy döntött, hogy az a varázslatos kő a Lorhan isten szíve, amelyet a hajna korában döntöttek a bűn bűntetéséről a halandó világ megteremtése során elkövetett bűnüktöl. " -Kagrenac eszközök. Lorkhan szíve volt az istenség " Isteni szikrálya", amelyet a leggyarabban Aldmeri neve , Lorkhan néven ismerték. Más kultúrákban olyan fogalomként jelenik meg , mint például Shor szíve, a szeptemberi éhség és más. A " Csillag által sújtot kelet" Akkor kapta a nevét, amikor a szív meteorként zuhant alá az égből, az ókorban a Vvardenfell régióban zuhant alá, ahol a vörös hegyet képezte. A tornyok mitologiájában Lorhan Szíve vólt az első kőnek, a Vörös toronynak ( Vörös hegynek ) nevezték el. Lorkhan szívét az első korszakban fedezte fel Dwmer, aki eszközként készitette el a hatalom kiaknázására. A Dwemer ezt az enegrgiát a réz új istenének létrehozására akarta felhasználni, de eltűnt, mielőtt aktiválhatta vólna. A szívet később a törvényszék és Dagot Ur használta, hogy maguk is istenekké váljanak. Ezt követően évene a törvényszék meglátogatta Lordhan Szívét, hogy megújítsák a hatásköreiket, 2E 882-ig, amikor Dagoth Ur felébredt és megbuktatta a törvényszéket. Az esemény eredményeként a törvényszéket elvágták a Lorkhan szívéhez való hozzásférés lehetőségétöl. A Sotha Sil a lorkhan új szívének, a mechanikus szívnek a kifejlesztésével kezdte a fejlesztést, amely tartalékként szolgál ha az eredetí elveszne. Dugoth Ur később megprobálta látrehozni saját rézistét, Akulakhanot. Ezt a tervet a Nerevarine mogrontotta a 3E 427 számban, és ennek az eredményeként Lorkhan szíve látszólag eltűnt Tamarielből.

Történelem. Ez volt a hajnala. Minden tamrielik mitikus hagyománynak van archetipikus hiányzó Isten panteonjában.Ennek az istennek az a hite, hogy meggyőzte vagy becsapta az Eredeti Szellemeket a Mundus, a halandók síkján.Ezután meghalt, vagy ezért gyilkolták meg hogy, elválasszák az "isteni központjától", és hagyták, hogy vándoroljon ebben az állapotban. Lorkhan. Adamantine torony, Lorkhan halálának helyszíne Vörös-hegy, ahol Lorkhan szíve megpihent. Adamantine torony, Lorkhan halálának helyszíne Vörös-hegy, ahol Lorkhan szíve megpihent. Miután a Mundus létrejött az egyezmény alatt, Lorkhanot Auriel és Trinimac ölte meg az Adamantine-torony tetején; azt mondják, hogy Trinimac Lorkhanba nyúlt, és a szívét "több, mint a kezével" szakította ki . A Szív azonban felnevetett rájuk, és megtagadta a halált, mert ez az új világgal való volt. Ehelyett Auriel a szívét egy nyílhoz rögzítette és a világ minden tájáról a tengerbe lőtte. Szeptember, a második kígyó. Ruptga, a Yokudan pantenon magas Paoam Sep-et hozta látra a múlt világbőréből, amelyet Satakal,Ahogy az első kígyó tette. Noha Sep megosztotta a Satakal éhségét, segített a Tall Papa-nak a többi szellemet a Far Shores-hez vezetní, ahol elkerülhetik, hogy az elsö kígyó megegye öket.Végül Sep belefáradt ebbe, és összegyűjtötte az összes régi világbőrből labdát (Mundus),és sok szellemet meggyőzött, hogy ott éljen.Végül azonban meghaltak, és úgy találták, hogy már nem lehet eljutni a Távoli partra. Ruptga megtagadta a segítséget, mondván nekik, hogy új utat kell találniuk, vagy pedig gyermekeikkel kell élniük.Megbüntette Sepot is, botokkal vertve halálra. Meggyújtva az éhség (Lorkhan szíve). A második kígyót hagyták "holt bőrben lecsúszni".

Lorkhaj. A khajiiti hagyomány szerint Lorkhaj volt Fadomai sok gyermeke közül az utolsó, és szíve tele volt egy Nagy Sötétséggel, amelyet Namiira néven kaptak.Halála előtt Fadomai azt mondta egy másik gyermeknek, Nirninek, hogy sok gyermeket szüljön.De Nirninek nem volt helyük számukra, ezért tanácsot kért Lorkhaj-tól; Lorkhaj helyet teremtett Nirni számára, és odatette, hogy szüljön.De a szívében levő nagy sötétség miatt Lorkhaj sok más testvérét becsapta, hogy odamenjenek, és csapdába essenek. Fadomai gyermekeinek egy része meghalt az új világ stabilizálása érdekében, és a túlélők büntették Lorkhajt a csalásáért azért, mert elszakította a szívét, mélyen elrejtette az új világban, és átkozta őt, hogy "Nirnit több fázisig járja".

Masser és Secunda. Prózaibb elmélet szerint a holdak, Masser és Secunda, voltak és vannak Lorkhan "test-istenségének" (az irodalmi testének) két fele.Ahol a többi nyolc isteni (itt síkként (t) ábrázolva) mindegyiknek részét adta a Mundus létrehozásához, Lorkhan síkját (t) felére osztották; isteni szikra Nirnre esett, mint egy szó szerinti lövöldözős csillag, annak érdekében, hogy "impregnálja azt létezésének mértékével és ésszerű önzőségével".

Első korszak. A korai első korszakban a Dwemer bányászok egy titokzatos, varázslatos követ fedeztek fel a Vörös-hegy alatt.A Kawenac Lord Dwemer Tonal építészmérnöke megállapította, hogy ez a kő Lorkhan szíve, és szerszámkészletet készített a hatalmainak kiaknázására. Célja egy új isten létrehozása volt a Dwemer számára - az Anumidium. Ez az isten egy kolosszus sárgaréz gólem formájában alakult, amelyet Numidiumnak hívtak, és ez volt a kulcsa a Dwemeri felemelkedésre vonatkozó ajánlatának, legyen az istenség, halhatatlanság vagy valami más. Néhány beszámoló szerint Kagrenac az Anumidiumot építette a Dwemer Dumac király ismerete nélkül.A Chimer megtudta erről, és Dumac ártatlansági igényei, amikor barátja, Lord Nerevar szembesült velük, az Első Tanács háborúját váltották ki. A háború 1E 700 körüli csúcspont volt a Vörös-hegy csata; Noha a beszámolók nagyban különböznek egymástól, a legtöbb egyetért azzal, hogy Nerevar, Dagoth Ur és mások bejutottak a Szívkamrába a törpe fellegvár alatt.

Második korszak. A 2E 882-ben Dagoth Ur, akiről azt hitték, hogy a Vörös hegy alatt halt meg a csata alatt, és a hatodik ház számos tagjával együtt újra felébredt, és azt is gondolták, hogy a csatában elpusztult.Megragadták a Szívkamra irányítását, és Dagoth Ur ismeretlen eszközökkel kötötte őket Lorkhan Szívéhez, magát is ideértve. A Törvényszéket elmentették, amikor éves zarándoklatokat végeztek, és ezentúl nem tudták megújítani hatáskörüket. A Kagrenac nézeteinek és motivációinak nyilvánvaló elfogadásával Dagoth megkezdte egy második Numidium, Akulakhan építését, amelyet a Lorkhan Szív táplál.

Harmadik korszak. A 3E 427-ben Kagrenac két szerszámát, a Keening-et és a Sunder-t a hatodik ház csapata ellopták. Ugyanebben az évben VII. Uriel Septim császár küldetése érkezett Vvardenfellbe, és sokan úgy vélték, hogy Nerevar - a Nerevarine - reinkarnációja. Sok próba után a nerevarinák visszanyerték Kagrenac ellopott eszközeit, és felhasználták a Lorkhan szívében levő varázslatok megbontására, amelyeket látszólag eltűnt a világból, Dagoth Urot és Akulakhanot elpusztítva a folyamatban