Kynareth

Innen: Elder Scrolls Lapok

Kynareth egy a Kilencek közül, akik a Birodalom fő hitvallásának istenei. Ő a mennyek, a szél, a természeti elemek és a levegő láthatatlan szellemeinek az istennője. A tengerészek és utazók védnökeként is tisztelik és hozzá fohászkodnak a születés kori kedvező csillagállásért és a hétköznapi szerencséért is. Néhány legendában ő az első aki elfogadja Lorkhan tervét a halandó sík létrehozásáról és helyet biztosított az űrben a teremtés számára. Továbbá kapcsolatban áll az esővel, ami nem hullhatott Lorkhan isteni szikrájának eltávolítása előtt.

Ő készítette a híres "Úr páncélját"(más néven "Morihaus vértezete" vagy "Kynareth ajándéka"), amelyet Tőrsuhatag hőse szerzett meg. Az "Úr páncélja" képes regenerálni viselője életerejét, gyógyítja a mérgezéseket és komoly ellenállást nyújt a mágia ellen is. "Fehércsíkos Pelinal" -nak pedig létrehozta a "Keresztes lovag csizmáját", hogy segítsen neki legyőzni "Tollazatlan Umaril" -t.


Az északiak Kyne néven ismerik, aki a legerősebb szellem az egekben és Shor özvegye, aki Lorkhan északi megfelelője. Mondják, hogy az eső Kyne könnycseppjeiből lett, aki szeretett hitvesét, Shor-t gyászolja. Az eső ismeretlen volt, míg Shor isteni szikráját erőszakkal el nem távolították a világból.Kynareth szentélye a Birodalmi várostól nyugatra elterülő Nagyerdőben található. A kegyhely oltáránál és az istennő templomi oltárainál a hős Kynareth áldásában részesülhet (5 percen keresztül 5 ponttal növeli a mozgékonyságot). Az istennő szentélyénél fellelhető egyének: Avita Vesnia, Jesper, Stanet


Kynareth úti oltárainál (3 db) imádkozva megkapható a Kynareth útjaként nevezett áldás (ami 10 percig 10 ponttal növeli a mozgékonyságot).


Kynareth.jpg(forrás: http://www.uesp.net/wiki/Lore:Kynareth)