Kogoruhn

Innen: Elder Scrolls Lapok

Kogoruhn Erőd
Zónák száma 10
Ott tartózkodók
hamuteremtmények
Helykódja a konzolban
Kogoruhn, Vérző szív
Kogoruhn, Charma lélegzete
Kogoruhn, Dome of Pollock's Eve
Kogoruhn, Urso dómja
Kogoruhn, Maki folyosója
Kogoruhn, Phisto folyosója
Kogoruhn, Óvatos érzés folyosója
Kogoruhn, Nabith vízelvezető csatorna
Kogoruhn, Az elátkozott temploma
Kogoruhn, Aerode boltozatos barlangja
Hamuföldek régió, [0,14]
Kogoruhn, Hamuföldek régió

Kogoruhn egy ősi dunmer erőd, melynek pontos helye idővel elveszett.

Hamuföldek messzi, északi részén van, az Urshilaku-tábortól délkeletre és keleti irányban, Falasmaryon felé.

Kogoruhn a Dagoth-ház elveszett bástyája; neve "bevehetetlen otthont" jelent. A propilon terme már rég nem működik; mikor a Dagoth-ház elesett, kivették a propilon útvonalból. Romokban hever és alig valaki emlékszik rá.


Az erőd hasonlónak tűnhet a többi, Vvardenfellben található ősi dunmer erődökhöz, de valójában sokkal veszélyesebb, mivel többféle hamuteremtmény vette be magát ide. A Szellemgáton kívül ez a Hatodik ház legfőbb szállása, és kiterjedt barlangrendszer húzódik az erőd alatt, Vemynaltól északra, a Szellemgáton belüli bekapcsolódásokkal.

Az erődben néhány nagyon értékes tárgyat találhatunk, néhányuk még a főküldetéshez is szükséges. A csarnokok a dagothok ereklyéit tartalmazzák, illetve elesett itt pár kalandozó is. Az egyik egy egyedi klémort, a Tombolást használta, a másik pedig egy üvegalabárdot, üveg mellvérttel és üvegpajzzsal.

A többi említésre méltó tárgy között megtalálható még a Hatodik ház harangverő az elátkozott templomában, egy ébenlándzsa az óvatos érzés folyosóján és egy törp kard egy ládán a Nabith vízelvezető csatornában. Végül pedig a vérző szív részen egy pár daedrikus páncélkesztyű, egy ork harci kalapács és a főküldetéshez szükséges Árnypajzs.

Megjegyzések[szerkesztés]

  • Légy óvatos, mikor Kogoruhn körül portyázol; létezik egy Tombolásnak nevezett kard, ami mindhárom védelmi képességedet 20 ponttal csökkenti, állandó hatással. Viszont egy játékhiba folytán mindhármat 0-ra csökkenti, és nincs más mód visszanyerésükre, minthogy újra kiképzed magad. Ez a hiba csak a még nem patchelt PC és Xbox verziókban jön elő.
  • Egy nagyon alacsony szintű karakternek is lehetséges néhány jófajta zsákmányt gyűjtenie innen anélkül, hogy túl sok ellenséggel kerülne szembe. Íme:
  1. Falasmaryon felől közelítsd meg a romot. Az erőd azon oldalán megtalálod Feril Salmynt, a halott ordinátort, egy teljes indoril páncélzattal és Szent Alanor szőrcsuhájával.
  2. A romon kívül elég sok ellenséges teremtmény lesz, de ha elég gyors vagy, lehagyhatod őket. Az első tennivalód, hogy nyílegyenesen elrohansz Phisto folyosójáig, ami legnagyobb kívülről látható épület. Ne menj be más ajtókon közben, mert elég sok rejt nagyon veszélyes ellenségeket.
  3. Amint bent vagy, indulj balra a bejárattól. Kövesd az előcsarnokot, és amint lehet, fordulj jobbra. Ez az út elvezet Maki folyosójáig. Ha egyenesen előre tartasz, nem találkozol senkivel.
  4. Maki folyosóján rögtön fordulj jobbra. Elképzelhető, hogy itt találni fogsz egy hamuteremtményt, de alacsony szinten ez valószínű csak egy hamuszolga, amit nem lesz túl nehéz legyőzni.
  5. Ezen szoba mögötti előcsarnokban három – elég egyszerűen – zárt helyiséget találsz. Az egyik, egyenesen keresztbe tőled a legjobb, mivel néhány üvegtárgyat tartalmaz.
  6. Használj teleportációs varázslatot, hogy kijuss innen.
  7. Gratulálunk, már te birtoklod a játékban előforduló legjobb közepes páncélzatot és a könnyű páncélzat néhány elemét. Emiatt pedig csak egy alacsony szintű teremtménnyel kellett harcolnod.

Térkép[szerkesztés]

Kogoruhn csatornái és barlangjai
Dunmer erődök
Erődök: Andasreth | Berandas | Falasmaryon | Falensarano | Hlormaren | Indoranyon | Kogoruhn | Marandus | Rotheran | Telasero | Valenvaryon