Kategória:CsK:Kézzel írott levél

Innen: Elder Scrolls Lapok

Kézzel írott levél
Bedal Alen levele Forven Berano részére, melyben többek között a Sötét Testvériség és Helseth megbízhatóságát fejtegeti.
[Külső oldalán ez a címzés olvasható: "Sürgősen kézbesítendő tisztelt atyámfia, Forven Berano részére"]


Forven!

Nem értek egyet veled. Én üzletember vagyok, nincs gyakorlatom a fegyverforgatásban. Te nemes vagy, ifjúkorodban megtanultál fegyverrel bánni, hadijátékokon is részt vettél - de az igazsághoz hozzátartozik, hogy soha életedben nem párbajoztál, és nem nagyon értesz a hazugságokhoz. Senki sem vitathatja Véres Hloggar testi erőszakra való rátermettségét és lelkesedését, de ő nem az a körmönfont ember, inkább verekedésben vagy a csatamezőn lehet hasznát venni, nem pedig orgyilkosként.

A Sötét Testvériségben pedig semmiképp sem bízhatunk. Helseth bérencei. Titoktartást ígérnek, de az ő ígéretük mit sem ér.

Attól tartok, kénytelenek leszünk a Morag Tonghoz fordulni. Igazad van, lehet, hogy elutasítanak majd. De az ő titoktartásukra legalább lehet számítani.

Ha végül nem marad más választásunk, mint hogy magunk közül válasszunk valakit, attól tartok, az csak te lehetsz. Össze kell majd dugnunk a fejünket, hogy kitaláljunk valami használható indokot, amivel Helseth közelébe férkőzhetsz.

Bár csalódott vagyok, de nem lep meg, hogy Athyn meggyilkolása nem váltott ki nyilvános felzúdulást. Úgy látszik, az az általános nézet, hogy mindenki kerüli a veszélyt és inkább elfogadja Helsethet. Ez elég szűk látókörű felfogás, de mégis érthető. Feltűnt viszont, hogy A Nép Hangjának írója ügyünk mellett foglal állást, emellett eszes és ékesszóló is. Ő talán képes lenne megváltoztatni a közvélekedést. Meg kellene próbálnunk felkutatni ezt az egyént, és vele is megbeszélni a dolgot.

Alázatos híved,

Bedal Alen

Ebben a kategóriában pillanatnyilag egyetlen lap vagy médiafájl sem szerepel.