Könyvek:Pokoli város/Frakciók

Innen: Elder Scrolls Lapok

A következő frakciók jelennek meg a Pokoli városban és a Lelkek urában:


An-Xileel[szerkesztés]

Argóniai politikai párt, amely uralja az aprópillei politikát. Mere-Glim azt állítja, hogy mikor kinyíltak Oblivion kapui, olyan dühvel és erővel özönlöttek be Oblivionba, hogy Mehrunes Dagon kénytelen volt bezárni a kapukat. Azokra az argóniaiakra, akik birodalmi módon élnek, úgy utalnak mint "lukiul" vagy "asszimilálódott".

A szervezet[szerkesztés]

Aprópille uralkodó tanácsa, amit jelenleg az An-Xileel működtet.

Bennszülöttek[szerkesztés]

Egy felkelő frakció Skingrad megyéből. Jellegzetes nyilaik vannak, és gyakran lefejezik legyilkolt áldozataikat. Amikor Radhasa és csoportja elrabolják Attrebust, úgy állítják be, mintha a bennszülöttek támadták és ölték volna meg az őreit.

Penitus Oculatus[szerkesztés]

A birodalom titkosszolgálata.

Pislákok[szerkesztés]

Egy csoport fiatal skraw Umbrielen, beleértve Oluth-ot, akik úgy döntöttek, hogy követik Mere-Glimet. Egy úgynevezett "a gőzök jelét" hagynak maguk után - négy vonalat egy permetben - amikor elpusztítanak egy fa-gyökér takarmányt, így mások tudni fogják, hogy a skrawok tették.

Skrawok[szerkesztés]

A skrawok egy munkásosztály Umbrielen, akik figyelik és karbantartják a víznyelőt. A víznyelőn belül élelmet gyűjtenek, és felügyelik az "embereket", akik ott nőnek, felismerve, mikor kell a zsákokat a szülőmedencéhez vinni. A gázok, amiket azért lélegeznek be, hogy tovább bírják a víz alatt, káros lehet.

Suttogások Akadémiája[szerkesztés]

A két frakció egyike, amelybe a Mágusok Céhe szakadt, a másik pedig a Szinódus.

Szinódus[szerkesztés]

A két frakció egyike, amelybe a Mágusok Céhe szakadt, a másik pedig a Suttogások Akadémiája.

Thtachalxan[szerkesztés]

Más néven a szárazgyilkosok. Az egyetlen nem argóniai őr egység Aprópillében.