Hircine

Innen: Elder Scrolls Lapok

Hircine

Hircine egy Daedra Herceg, területe a Vadászat, a Daedra Sportélete, a Nagy Játék, az Üldözés. Vadászként és a Vadállatok atyjaként is ismert. Hircine alkototta a különféle teriatópikus betegségeket, amik vadállattá változtatják a halandókat, ebból adódóan ő a vérlények védelmezője. Ők nagyszerűen jelképezik a szféráját, hiszen éjszaka ők vadásznak, nappal pedig rájuk vadásznak. Hircine létezését úgy tűnik később fedezték fel a többi Daedra hercegéhez képest, mivel nem szerepel a legősibb feljegyzésekben és a rá vonatkozó utalások ritkák vagy épp nincsenek is. Hircine sportember, aki élvezi ha esélyt adhat áldozatainak a győzelemre, legyen az bármily csekély is. Általában nagy lándzsával és szarvasfejjel vagy koponyával ábrázolják. Hircine ellensége Ebonarm, megidézésének napja az évderék 5. napja.

Hircine feltűnt Az őrület 16 összhangjának 4. kötetében ahol megalkotta „weredaedroth”-ot – Hircine legszörnyűbb vadászát. Bár a szörnyet lépre csalták hogy öngyilkosságot kövessen el, ezért ezt a helyet elátkozta a Vadászat Hercege. Amikor Mehrunes Dagon erői megtámadták a Csata- csúcsot a Birodalmi Simulacrum idején, Hircine Féktelen Vadászata egy kis birodalomban zajlott, ami az Elnéptelenedés Kimérájaként ismert. Azon igyekezve hogy legyőzze Dagont, a Csata-csúcs Hőse átvágott a birodalmon és a vadászat zsákmányállatává vált. A Megmentő bőr mellvértjét és a kegyelem keserű lándzsáját használva a hős legyőzte a Vadászt, Herne Egahirnt, és elmenekült a birodalomból.

Daggerfall hőse a szerencsevadász Wereboar /vaddisznóember levadászásáért cserébe elnyerte Hircine gyűrűjét.

A Nerevarine megkapta az egyik fegyverét, a kegyelem keserű lándzsáját jutalomként, mert megölte a Giant Bull Netchet a borzongás villájával. Bár ez esetben a lándzsa jutalom volt Sheogorathtól, általában Hircinevel hozzák összefüggésbe. A Nerevarine harcolt Hiricnevel és legyőzte mikor az megpróbált belépni a halandó síkra a Solstheimben. Hircine jellemző szolgálói a halandó síkon a Nirnek vérfarkasok, akikkel közvetlenül beszél, feladatokat ad nekik és további erőkkel jutalmazza őket. Hircine rendezi a nagy vadászatot minden érában, egymás ellen uszítva választott áldozatait. Az egyes vadászatok pontos jellege korszakról korszakra változik.

Néhány évvel később azt kérte hogy a Cyrodiil bajnoka kutassa fel az unikorn szarvát, a Megmentő bőr mellvértjét ajánlva fel jutalomként.

A negyedik éra elején Hircine Oblivioni bolygójának látogatói úgy írták le mint sűrű erdők és nyílt síkságok birodalmát ahol vérmedvék üldözték őket, akik hatalmas emberekhez sápadt északiakhoz és hatalmas medvékhez hasonlítottak kék tetoválásokkal borított inas karokkal, mint egy vad, ismeretlen csorda. Ha Hircine kürtje megszólal Hircinet magát és vérfarkas falkáját hirdeti.

A 4. érában 201-ben egy Sinding nevű északi vérfarkas ellopta Hircine gyűrűjét, hogy kontrollálja az átalakulásait. Bár ez a terve visszaütött mikor Hircine megátkozta a gyűrűt, ami Sinding véletlenszerű átalakulását okozta, így megölt egy gyereket és börtönben végezte. Nem sokkal később Dragonborn találkozott Sindinggel, aki megbízta azzal hogy szerezze meg a gyűrűt és szabadítsa meg az átoktól azáltal hogy elfogja a Fehér Szarvast mielőtt megszökik a börtönből. Aztán Hircine megbízta Dragonbornt hogy fogja el Sindinget és nyúzza meg. Miután másodszor került szembe Sindinggel Dragonbornnek nem maradt más választása minthogy megölje, Hircine pártfogásáért és a Megmentő bőr mellvértjéért cserébe vagy hogy megölje a többi vadászt hogy megszerezze Hircine támogatását és az átoktól feloldozott gyűrűt. Nem ismert mi volt Dragonborn választása, csak azt tudjuk hogy Hircine elégedett volt az eredménnyel.