Helyek

Innen: Elder Scrolls Lapok

Tamriel az a hatalmas kontinens, ahol az Elder Scrolls eseményei megtörténnek. 9 régióból áll: Cyrodiil, Morrowind, Égkoszorú, Sziklaföld, Pörölyföld, Nyár-sziget, Valenvadon, Elsweyr és Feketemocsár. Tamriel a Nirn nevű bolygón található, további 10 másik földdarabbal együtt: Akavir, Aldmeris, Atmora, Cathnoquey, Esroniet, Pyandonea, Roscrea, Thras, Yneslea és Yokuda, ami mind Mundus birodalmában helyezkedik el. A Munduson túl, az Aurbisban több létezési sík található, beleértve a 'külső birodalmakat', az Aetheriust, az Obliviont, és a végtelen Ürességet.

Tamriel provinciái[szerkesztés]

Tamriel
  • Cyrodiil — Más néven a Birodalmi provincia, ez a terület Tamriel közép-déli részén fekszik, és a birodalmiaknak nevezett humanoid faj otthona. A Birodalmuk közepét és a kormány székhelyét, Cyrodiilt, más néven "a Belsőföldnek" hívják.
  • Morrowind — Ez a provincia Tamriel északkeleti sarkában fekszik, és a dunmerek (sötét elfek) otthona. Egy kontinentális szárazföldből, és egy nagy szigetből áll, amit Vvardenfellnek hívnak, és a Szellem-tenger egy keskeny öble válassza el a kontinenstől.
  • Égkoszorú — Tamriel legészakibb provinciája, amit egy északiaknak nevezett emberi faj népesít be. Egy hideg és hegyvidékes terület.
  • Sziklaföld — A bretonok otthona; ez a provincia több breton városállamra és kisebb királyságra oszlott. Mérsékelt tengerparti régió északnyugat Tamrielben.
  • Pörölyföld — Tamriel nyugati részén fekszik, és az Alik'r-sivatag uralja területét. Pörölyföldet a ragada emberi faj népesíti be.
  • Nyár-szigetek — Tamriel délnyugati részén fekvő provincia, ami tizennégy, különböző méretű szigetből áll. A Szigetek az altmerek (magas elfek) hazája.
  • Valenvadon — Tamriel délnyugati parti síkságát kitevő, erdővel sűrűn borított, szubtrópusi rész. Valenvadon a bosmerek (erdei elfek) és az imgák hazája.
  • Elsweyr — Tamriel déli partját jelöli ez a terület. Két övezetre bontható: északon többnyire a száraz terméketlen földek a jellemzők, míg délebbre inkább egy népesebb, szubtrópusi zóna van. Elsweyr a khajiitok otthona.
  • Feketemocsár — Egy óriási és többnyire felderítetlen terület, sűrűn növényezett vizes élőhelyekkel Tamriel délkeleti csúcsában. Argoniaiak gyarapszanak ezekben a rossz közérzetű mocsarakban.

Lásd még[szerkesztés]

Nirn kontinensei és régiói
Tamriel CyrodiilÉgkoszorúElsweyrFeketemocsárMorrowindNyár-szigetPörölyföldSziklaföld (Orsinium) • Valenvadon
Akavir KamalKa Po' TunTang MoTsaesci (Akavir birodalmi provinciája)
Yokuda Akos KasazBahiaIrranhuKaneshKardeshKlithiMoniSamaraYath
Elterikus szigetek Asil YelirCesparHerneKevallaNalongaPankorRavanSiuol YelirStirkSzigetláncSzisztrékThras
Padomai szigetek CathnoqueyEsronietOlenveldRoscreaVounouraYneslea
Egyéb kontinensek AldmerisAtmoraPyandonea