Hős

Innen: Elder Scrolls Lapok

"Minden Történést Prófécia határoz meg. De hős nélkül nincs Történés."
Zurin Arctus, a Holtkirály

A Hős vagy Hősnő egy halandó, aki különleges végzettel van megáldva (és megátkozva, más szempontból), és a képességgel, hogy uralkodjon a saját sorsán. A Hősök szorosan kapcsolódnak az Ősi Tekercsekben fellelhető próféciákhoz, de nincsenek velük összekötve. Gyakran sokkal hatalmasabbá nőnek, mint a legtöbb másik halandó.

Örök bajnok[szerkesztés]

A TES I: Arena hőse Az Örök bajnok, más néven Talin, 3E 370-ben született. 3E 399-ben, a Birodalmi bálványkép közben rekonstruálta a Káosz botját, és megmentette VII. Uriel Septimet Jagar Tharn fogságából.

Az ügynök[szerkesztés]

A TES II: Daggerfall hőse Az ügynököt, született 3E 375-ben, a Birodalom egyik munkásaként küldték, hogy kiűzze Lysandus király szellemét, de egy olyan küldetésbe keveredett, amely elhozta az Időtörést nyugaton, megváltoztatva egész északnyugat Tamrielt.

A tanítvány[szerkesztés]

Az An Elder Scrolls Legend: Battlespire hőse A tanítványt, született 3E 372-ben, a Csatatoronyhoz küldték 3E 398-ban, miután második helyezést ért el egy versenyben, ami meghatározta a következő csatamágus tanítványokat, akik ott fognak tanulni. A tanítvány megtalálta a tornyot, amit Mehrunes Dagon légiói elfoglaltak, és végigküzdötte magát egy seregnyi daedrán, hogy megmentse a tanítványokat.

Cyrus[szerkesztés]

A TES Adventures: Redguard hőse Cyrus, a Ragada egy zsoldos volt, aki 2E 831-ben született (vagy 2E 834-ben más források szerint). Karrierjének korai éveit egy Tobias nevű kalózkapitány szolgálatában töltötte, egy khajiit bandafőnöknek, S'rathra-nak dolgozva. 2E 864-ben visszatért Stros M'Kai szigetére, hogy megtalálja eltűnt lánytestvérét, Iszarát, ami végül egy, a Birodalom ellen irányuló ragada lázadásban végződött.

Nerevarine[szerkesztés]

A TES III: Morrowind hőse Más néven Vértestvér, a Nerevarine-t a Birodalom rabjaként küldték Vvardenfellre 3E 427-ben. Érkezése szorosan kapcsolódott egy jóslathoz, ami szerint Indoril Nerevar úr reinkarnálódni fog, és visszatér Morrowindbe, hogy legyőzze Dagoth Ur-t, és visszaszerezze Resdayn dicsőségét. Ahogy kibontakozott a sorsa, élő istenekkel, aztán a fagyos Solstheimben Hircine daedra herceg bajnokaival küzdött meg.

Csatornapatkány nagymester[szerkesztés]

A TES: Stormhold hőse A Csatornapatkány mestert Viharvár börtönébe küldték a Harmadkorban, ahol arra kényszerítették őket, hogy kitisztítsák a földalatti romokat, kristályok után kutatva. Megölték az Őrült Warden Quintus Varus-t, és a Vihar kristályt használva eltávolították a gonoszt a bányász táborból.

Hajnalcsillag hőse[szerkesztés]

A TES: Dawnstar hőse Hajnalcsillag Hősét Hajnalcsillagba küldték a Harmadkorban, mivel a várost a Jégvidéki törzsek ostromolták. Leleplezték, hogy a város mely bajnoka szövetkezett a törzzsel, és győztesen kerültek ki az ezt követő csatából.

Ellentét lelke[szerkesztés]

A TES: Shadowkey hőse Az Ellentét lelkének a végzete akkor kezdődött, mikor szülőfaluját, Azra-átkelőt banditák támadták meg, a Bend'r-mahk háború közben. A hős megszilárdul a háborúban, és tudomást szerez egy gonosz megtestesülésről amit árnyvarázslattal hoznak létre, és a konfliktusról amit az éppen folyó háború szül. Ezt a Ellentét árnyát, vagy Umbra' Keth-et Jagar Tharn és Pergan Asuul keresték meg saját céljaik elérése érdekében. Az Ellentét lelke összegyűjtötte a Csillagfog hét darabját, és elpusztította a szörnyet.

Cyrodiil bajnoka[szerkesztés]

A TES IV: Oblivion hőse Más néven Kvatch hőse, Bruma megmentője, Isteni paplovag, vagy a Reszkető-szigetek Őrület istene. A Birodalmi Város börtönéből felszabadítva, ennek a hősnek a meséje VII. Uriel Septim futárjaként kezdődött, és egész Tamriel megváltásával fejeződött be, Mehrunes Dagon erőinek alól. A Bajnok újra megmentette Tamrielt, azzal, hogy újraegyesítette az Isteni paplovag relikviáit, legyőzve Umarilt, sőt, ellátogatott Sheogorath őrületének birodalmába, hogy megküzdjön a daedrikus Jyggalag herceggel, és véget vessen a rend és káosz évmilliókig tartó ciklusának, amivel ő lesz az új Sheogorath.

Utolsó sárkányszülött[szerkesztés]

A TES V: Skyrim hőse Más néven Sárkányszülött, Dovahkiin, vagy Ysmir, az észak Sárkánya. Miközben megpróbálta átlépni a határt Égkoszorúba, a Sárkányszülöttet elkapta a Birodalmi Légió, aztán elküldték Helgen falujába, hogy kivégezzék. Váratlanul, Alduin megtámadta a települést, ami lehetővé tette a Sárkányszülöttnek a menekülést. Ahogy kibontakozott a sorsa, kiderült, hogy ő a mesebeli Utolsó sárkányszülött a próféciából, ami Alduin falára volt felvésve. A Pengék utolsó megmaradt tagjainak, és a Szürkeszakállúak segítségével a Sárkányszülött belépett Sovngarde-ba, és legyőzte Alduint. Ezen felül még elveszett Ősi Tekercseket szereztek vissza, amik egy vámpír összeesküvéshez kellettek, hogy eltöröljék a napot, és elutaztak Solstheim-be, hogy megállítsák Miraak, az Első sárkányszülött visszatérését.

A Lélektelen[szerkesztés]

A TES Online hőse Más néven Maradvány, a Lélektelent egy sötét rituálé során áldozta fel Mannimarco, Molag Balnak. Egy rejtélyes ember, a Proféta segítségével a Lélektelen megszökött Hidegszállási börtönéből, 2E 582-ben. Újra egyesítik az Öt bajtársat, majd a Mágusok Céhe és a Harcosok Céhe segítségével, szembeszállnak Molag Bal-al és megakadályozzák a Síkegyesítést. A Lélektelen szintén valamennyire részt vesz a Háromzászlós háborúban, majd később segítséget nyújt Kurog királynak újjáépítenie Orsiniumot, meghiúsított egy Vivec ellen irányuló tervet, és megvédte az Óraművárost a daedrák ellen.

Elfeledett hős[szerkesztés]

A TES: Legends hőse Az Elfeledett hős egy olyan személy, akiről csak nagyon kevés információ áll rendelkezésre. Történetek szerint a hőst, egy dremora, Reive, fogságába ejtette, aztán egy másik fogoly, egy Tyr-nek nevezett Pengével együtt sikeresen megszökött a Nagy háború alatt. Rájöttek, hogy Naarifin nagyúrnak az a célja, hogy előidézzen egy jóslatot, az úgynevezett Selejtezést. Útjuk során sokan mások csatlakoztak hozzájuk. Megkeresték a császárt, majd a császár páncéljába öltözve támadást indítottak a Birodalmi Város ellen, és legyőzték Naarifin-t. Lehet, hogy részük volt a Sötét Testvériség bukásában 4E 188-ban, bár ennek még kevesebb részlete ismeretes. 4E 201 körül az Elfeledett hős elutazott az Óraművárosba. Az ottani kalandjaik eredményei nem ismertek, de többek szerint a hős ott halt meg.