Dagoth-ház

Innen: Elder Scrolls Lapok

A Dagoth-ház vagy Hatodik ház egyike volt a hét Chimer nagyháznak.Vezetője az ördögi Dagoth Ur.A Dagoth-házat Nerevarine pusztította el.Azt mondják a Vörös hegynél a Dwemer romokban éltek a ház tagjai.

Történelem[szerkesztés]

Az Első Tanács háborújában a többi nagyház összefogott a Dagoth-ház ellen és legyőzték őket egy véres csatában.(Csata a Vörös hegynél)

Dagoth Ur[szerkesztés]

Dagoth Ur jóbarátja volt Lord Indoril Nerevarnak.Sajnos nem tudni biztosan mi történt vele a háború után.Dagoth azt akarta hogy pusztítsák el Kagrenac eszközeit, de Nerevar megbeszélte a Tribunallal--Almalexia (isten),Sotha Sil,Vivec (isten).(Valószínűleg az eszközök őrítették meg Dagoth Ur-t)

A visszatérés[szerkesztés]

2E 882 évében Dagoth Ur és a Hamuvámpírok megtalálták a szívet, és egy rituáléval használták az erejét.Csapdát állítottak a Tribunalnak de elmenekültek, viszont az eszközök Dagoth kezébe kerültek.Ezután meg akarták építeni az Akulakhant, ami Kagrenac Numidiumának másolata volt.Ez lett a második Numidium.A ház Morrowind szerte bázisokat épített ki erődökben,Dwemer romokban,barlangokban, és rengeteg követőjük lett.A Tribunal bezárta őket e Vörös hegyhez a szellemgáttal.

A Tribunal és a Dagoth-ház[szerkesztés]

A következő száz évben a Tribunal próbálta visszafoglalni a szívet de sikertelenül.Dagoth Ur és követői megerősödtek, Almsivi meggyengült.A Corprus és a Blight betegségek megjelentek. A Dagoth-ház csempészeket bérelt fel hogy hamuszobrocskákat terjesszenek a szigeten.A hamuszobrocska egy olyan szobor ami sötét mágiával uralkodik, és megőrjíti a tulajdonosát.Akinek van ilyen tárgya az gyilkolni fog,agresszív lesz(lásd:Redoran küldetések). 3E 400-ban Dagoth Uthol visszafoglalta Kogoruhn erődjét. Dagoth Ur terve hogy megszerezze a Kísértetőr nevű kesztyűt Vivectől hogy tudja használni az eszközöket. A ház merényleteket követett el Hlaalu tagok és Birodalmiak, valamint külföldiek ellen.