Boszorkányfesztivál után éledezve

Innen: Elder Scrolls Lapok

Egy hatalmas mulasztásomról szeretnék most beszámolni Nektek, kedves Olvasók. Sajnos tegnap annyira későn és fáradtan értem haza az erdőből, hogy elfelejtettem hírül adni, hogy a tegnapi nap, vagyis Fagyhullás havának 13. napján tartják Tamriel egész területén a híres Boszorkányfesztivált. Azon különleges napja ez az évnek, amikor a boszorkányság és a vallás erői összecsapnak, és sosem tudni, melyik kerül ki győztesen a vetélkedésből. Szokás szerint tegnap is igen nagy volt a nyüzsgés a Mágusok Céhe céhházainak tájékán, ahol az évnek ezen a napján féláron kínálnak minden varázstekercset, de megbűvölt fegyverekhez és egyéb varázstárgyakhoz is akciós áron juthatott hozzá a szemfüles vásárlóközönség. Érdemes azonban körültekintően megválasztani, hogy miféle bűvölt eszközt vásárol az ember. Erre vonatkozó tanulságképpen ajánlom figyelmetekbe egy varázspenna történetét a Feyfolken című sorozatunkban.

A Boszorkányfesztivál alkalmából a városfalakon kívül is nagy volt az élet, hiszen a nap másik jeles szokása, hogy a boszorkányok, idézők, vajákosok, démonlátók, bűbájosok és más efféle gyanús népek a városoktól távoli erdőségekben gyűlnek össze - ki tudja miféle titkos szeánszokra. Az e napon teremtett és megidézett lények még hosszú idő elteltével is mindig komoly problémát jelentenek Tamriel lakói számára. Állítólag az a legbölcsebb, ha ezen az éjszakán az ember gondosan bezárkózik az otthonába. Szerencsére nem is találkoztam túl sok emberrel az utcákon hazafelé menet.

Most pedig ideje elfogyasztanom a ma "reggeli" 3. bögre kávémat, mielőtt nekilátnék a könyvtári teendőimnek. Nem is értem miért, de a tegnapi nap valahogy leszívta minden energiámat... De természetesen mindennek semmi köze Tamriel világának ünnepeihez, mint ahogy nekem sem a boszorkányokhoz... ;-)