Újdonságok könyvtárunk háza táján

Innen: Elder Scrolls Lapok

Örömmel jelenthetjük, hogy immár a Császári Könyvtár - honlapunk e mindeddig kissé elhanyagolt része - is komolyabb fejlődésbe kezdett. Ha körülnéztek, láthatjátok, hogy az egyre bővülő könyvválaszték mellett sok olyan újdonság is megjelent, amelyek remélhetőleg élvezetesebbé teszik a könyvtári látogatást.


Ennek egyik eleme ez a "Hírek" részleg, ahol mostantól rendszeresen olvashattok a Könyvtárral kapcsolatos legújabb fejlesztésekről, könyvekkel kapcsolatos érdekességekről, illetve hetente több alkalommal könyvajánlóval is jelentkezünk. A hírekhez természetesen hozzá is tudtok szólni - örülnénk, ha minél több véleménnyel, ötlettel, észrevétellel segítenétek munkánkat.

A másik újdonság, hogy mostantól a jobb oldalon látható kategóriák listája teszi könnyebbé az olvasnivalók közötti keresgélést. A kategóriák között böngészve könnyedén kiválaszthatod, hogy alkimista, vallási vagy éppen történelmi olvasnivalóval szeretnéd szórakoztatni magad.

A harmadik újdonság, hogy most már a könyveken belül is találkozhatsz az Elder Scrolls Lapok egyes szócikkeire mutató hivatkozásokkal. Így egy-egy könyv kapcsán bővebb ismeretekre is szert tehetsz Tamriel világával kapcsolatosan.

A negyedik, még fejlesztés alatt lévő újítás a sorozatok megjelenítése. Hamarosan közvetlenül is lehet majd az egyes kötetek között váltogatni, nem kell majd a könyvlistához való ismételt visszatéréssel megakasztani az olvasást.

Hogy a tartalmi részről is szót ejtsünk: hamarosan befejeződik a Morrowind és kiegészítői könyveinek feltöltése, és sorra kerülnek az Oblivion olvasnivalói. A feltöltés előtt minden könyvet nagyon gondosan még egyszer átolvasunk, javítjuk az itt-ott még benne maradt hibákat, egységes formátumra hozzuk, elhelyezzük benne a belső hivatkozásokat és ellátjuk egy rövid bevezetővel.

Reméljük, egyre többen kaptok majd kedvet ahhoz, hogy a Skyrimre való várakozás napjait a könyvtár polcai között töltsétek, hiszen a TES csapatának köszönhetően rengeteg remek olvasnivaló várja, hogy meséljen nektek Tamriel izgalmas világáról. Ehhez kívánunk mindenkinek jó szórakozást!