CsK:Vivec 36 leckéje 5. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 5. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! Az 5. kötet (az előzőekhez hasonlóan) még mindig Vivec születésének előzményeiről szól, és bárd képzettségünket fejleszti. Vivec mű-pót-anyjának testét chimer kereskedők találják meg, akik között még Nerevar is felbukkan.

Végül a halász feleségének mása instabillá vált. A dwemerek sietségükben silány munkát végeztek, és a Vörös-hegy hamvai meglassították arany inait. Hamarosan térdre hull az Indoril felé vezető út mellett és elbukik, nyolc nap múlva fedezi fel egy Veloth fővárosa, Almalexia felé tartó kereskedőkaraván.


Vivec nem töltötte előélete minden napját népe köreiben, így szótlan maradt, és hagyta hogy a karaván chimerjei azt gondolják, a bálvány törött és üres.

A karavánt védelmező chimer harcos azt mondta:

- Nézzétek, a dwemer megint bolondnak néz bennünket, képmásunkat készítették saját fém-húsukból. El kell vinnünk fővárosunkba, és meg kell mutatnunk Ayem anyánknak. Látni akarja majd ő is ellenségeink új stratégiáját.

De a kereskedők kapitánya azt mondta:

- Kétlem hogy megfelelő fizetséget kapnánk erőfeszítéseinkért. Sokkal több jövedelmet szerezhetnénk, ha megállnánk Noormocban és eladnánk Dagon Vörös Asszonyainak, kik jó árat fizetnek a Mélyek Népe készítette csodákért.

Azonban egy másik chimer, ki bölcs volt és ismerte a próféciákat, aggodalommal nézte a bálványt.

- Nem azért fizetsz-e engem, hogy a jó szerencsét keressem számodra? Azt tanácsolom, hallgass harcosodra, és vidd ezt Ayem elé, bár ellenségeink készítették, lehet benne bármi, ami szentté válhat, vagy akár már most is az.

A kereskedők kapitánya rövid ideig nézte a bálványt, jóllehet mindig hajlott a bölcs tanácsra, most mégsem gondolt másra, csak a noormoci profit lehetőségére. Leginkább a Vörös Asszonyoktól kapható jutalomra, mihez fogható nincs a holdak alatt. Erős vágya leküzdötte Ayem anya iránti hűségét. Kiadta a parancsot, az új útirány Noormoc.

Ám mielőtt a karaván újra útjára indult volna, a chimeri harcos, ki a fővárosi utat ajánlotta, a kapitány elé vetette pénzét és ekképp szólt:

- Kifizetem neked a bálványt és figyelmeztetlek, háború lesz az észak bozontos embereivel, és én nem hagyhatom Ayem anyánkat cserben az ellenséggel szemben.

- Nerevar - mondta a kapitány -, ez nem lesz elég. Jóllehet a magam módján Triune vagyok, de testem útját követem és az többet követel.

Akkor Vivec nem hallgatott tovább, és Nerevar fejébe suttogta eme szavakat:

"Jöjj Vezér, tárulj ismeretlen
Hallod a szavakat, fuss hát
Hallgass míg holnapra nem ébredsz
És ne gyászold az olvadt sziklát


Így a Nerevar levágta a kapitányt, és irányítása alá vette a karavánt.

A szavak vége ALMSIVI.


Luc

Előző: Vivec 36 leckéje 4. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 6. prédikáció