CsK:Vivec 36 leckéje 36. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 36. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A befejező kötet a chimerek dwemerekkel vívott háborúját és a Vörös-hegyi csatát írja le. Elolvasása miszticizmus képzettségünket fejleszti.
Mert ezek voltak Resdaynia napjai, amikor chimer és dwemer az ALMSIVI, és bajnokuk, a Vezér bölcs és jóságos uralma alatt élt, habár a dwemer megbolondult, és szembeszállt uraival.


Erődeikből lábakon járó arany ballisztákkal, nagy erejű elementálokkal, és tüzet köpő, és gyilkos fiúkat teremtő dolgokkal jöttek elő. Királyuk Dumac törp-ork volt, főpapjuk, pedig Kagrenac, a mételyező.

Hegyek alatt és fölött elharapózott a dwemer elleni háború, és akkor az északi emberek jöttek, hogy segítsék Kagrenacot, és újra magukkal hozták Ysmirt.

A chimer seregek vezetője az el nem tűnő rabszolga, a vezér Nerevar volt, ki elcserélte csatabárdját az Ethos Késért. Megölte Kagrenacot Vörös-hegynél, és akkor először, meglátta a szívcsontot.

Bronz emberek pusztították el a Mourning Hold tizenegy kapuját, és mögöttük jött a dwemeri egész kavalkádja. Ayem ledobta palástját, és átváltozott a Három az Egységben Kétarcú Királynőjévé. Azok, kik arcára tekintettek, legyőzettek a csillagok által.

A tenger alatt, Seht sürgölődött, és elhozta seregeit, melyen üvegből és korallból épített várában dolgozott: rugóműves dreugh-k, a dwemeri hadimasinák kicsúfolásai keltek ki a tengerből, és húzták a tengerbe hasonmásaikat, ahol a tenger mindörökre elnyelte őket.

A Vörös-hegy felrobbant, amint a vezér túl mélyre hatolt, a Sharmatot keresve.

Kagrenac, a dwemeri főpap ekkor felfedte, amit Vivec mintájára épített. Sétáló csillag volt, mely elégette a triun seregeit, és elpusztította Veloth területeinek szívét, létrehozva a Belső-tengert.

Ekkor az ALMSIVI három aspektusa együtt emelkedett fel, eggyé olvadva - megmutatva a világnak a hatodik utat. Ayem a csillag tüzét, Seht annak misztériumát, Vehk a lábát alkotta, melyet Molag Bal, korábban elpusztított az igazság módszerével: hatalmas pörölycsapásokkal. Amikor a dwemer lelkei többé már nem járhattak, eltűntek e világból.

Resdaynia nem volt többé. Megváltatott az ostobaság összes bűnétől. Az ALMSIVI hálókat húzott elő a Kezdetekből, és elfogta a Vörös-hegy hamuját, melyről tudták, hogy az a dwemer mételye, és csak arra szolgált, hogy megfertőzze és felzabálja a köztes világ egészét. ALTADOON DUNMERI!

A szavak kezdete ALMSIVI. Vivec-ként adom nektek.
_lac_

Előző: Vivec 36 leckéje 35. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Nincs