CsK:Vivec 36 leckéje 26. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok
Vivec 36 leckéje 26. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 26. kötetben Vivec elbánik a 4. szörnnyel, aki gyomrokban és szájakban szeret rejtőzködni szavak formájában, és Sotha Silnek ajándékozza. A kötet elolvasása settenkedés képzettségünket fejleszti.
Akkor Vivec otthagyta építészeti elragadtatását és visszatért az űrbe, mi nem volt űr. Ideiglenes Házából a világ közepére tekintett a negyedik szörnyet keresve, minek neve Pocket Cabal.


A szörny a nagy távol-keleti chimeri varázslók bűbájlistájában rejtette el magát, ahol a Napernyők Császára vad lett és féktelen. Vivec egyszerű utazónak álcázta magát, de gyenge érzékszövedéket árasztott magából, ezért a varázslók keresni kezdték. Muatrát egy egyszerű sétáló törpévé változtatta.

Hamarosan a Láthatatlan a kelet könyvtárai között járt a Pocket Cabal alapvető szavait öntvén a sétáló törpébe, aztán futott, mikor a mágia csődöt mondott. Egy-két évvel eme lopás után Muatra gyomra megbetegedett és a sétáló törpe felrobbant a varázslótorony szolgálóinak akolja mellett. A Pocket Cabal ekkor a szolgák szájában rejtőzött el.

Vivec látta, hogy a szolgák fecsegtek és mágia tört ki belőlük. Rázták ketreceiket és fél-himnuszokat énekeltek, amik tiltott és ősi tudássá formálódtak. Litániaördögök jelentek meg és ittak a feleslegből. A Szomszédos Helyek markolói érkeztek a világunk mellé és rabszolgákat gyűjtöttek szétszakítván a normálisan nem-égtájakat.

Ekkor természetesen egy óriás bogár tűnt fel, belsejében a leghatalmasabb keleti varázslóval. Átlátott Vivec álcáján és tudott a harcos-költő istenségről, de olyannyira hatalmasnak tartotta magát, hogy igen nyersen szólott.

- Láttam mit végeztél, bolond Tirune! Badarságoszlopok és litániaördögök! El sem tudom képzelni, miféle okod lehet ily ostoba cselekedeteket véghezvinni! Démonokkal házasodsz, nem?

Vivec átdöfte a varázsló lelkét.

Az óriás bogár nyerge és kantárja a rabszolgaketrecekre hullott, a fogva tartottak kiszabadultak, futottak szabadon és vakmerően, túl vakmerően, sok szóval terhesen. A színek a földhöz hajoltak. Vivec megteremtette a kupolafejű démont, hogy befogadja mindet.

A Pocket Cabal ezért itt végezte. Átkozott a föld, ahol a boszorkányság változó és rosszindulatú.

Akkor megfogta Muatrát a szakállánál fogva és elhagyta a kupolafejű démon ködös félgömbjét. Határainál Vivec figyelmeztetést és egy bejárati dalt helyezett el, ami hibákat tartalmazott. A félholt Muatra gúnyos csontjaiból az erődteória sátorrúdjait készítette el és a végzetes nyelveket örökre bebörtönözte.

Seht megjelent és nézte fivére-nővére művét. A Gépkirály ekképp szólt:
- A nyolc szörny közül ez a legzavarbaejtőbb. Őrizhetem kincsként?

Vivec Sehtnek adta, de kikötötte, sosem engedheti a Pocket Cabalt a világ közepére. Így szólt:

- Itt rejtettem el titkaim utazásaim alatt és védelemül készítettem Muatrát az esztelenek ellenében. Eme kupola alatt az ember már nem az idő mítosza.

A szavak vége: ALMSIVI".


Luc

Előző: Vivec 36 leckéje 25. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 27. prédikáció