CsK:Vivec 36 leckéje 25. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 25. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 25. kötet Vivec városának merőben újszerű ábrázolását nyújtja a "Város Szentírásában", elolvasása kovácsolás képzettségünket fejleszti.
A Város Szentírása:


"Minden város tömör fényből vala. Miként az én városom és miként az ő városa is."

"Viszont a fény csökken, felfedvén Veloth rettentő s fényes angyalát. Még nem kiméra ő, VEHK démon, ösztövér és sovány és gyönyörű, bőre vékonyan és fájdalmasan feszül a madárcsontozatra, és tollas kígyók örvénylenek karjain. Szárnyai széttárva, annak vörös és sárga végei borotvaként hasítanak a napba. Tűz hajának gomolygó tömege mögötte lebeg, akárha víz alatt lenne, fejét koronázó dicsfényből jóság sugárzik. Jelenléte tagadhatatlan, a hódolat súlya elviselhetetlenül nyomja alázatos vállaink."

"Ez Isten városa, más mint a többi. Az idegen országok városai álomban tartják saját lakóikat és a csillagsebes Kelet felé haladnak, mély tisztelettel adózva nekem. Az északi emberek fővárosa, eonok jegétől mordon, meghajol Vivec város előtt, egyben előttem is."

"Önmagukért való utcákon vér száguld a csatornákban. Újjáépítem magam. Hiperszemű útjelzők közlekedésem karjának mentén hamarosan elérik a beltengert. Testem hemzseg az egybegyűltektől, ők ébredésem a kéj oszthatatlan eszközeként látják. Gerincem a főút, a városhoz vezet, mi én vagyok. Számtalan művelet történik a vénákban és macskajárókon és barangol, tekereg, cselleng keresztül rajtam és ekképp részem lesz nékem, mert hozzám adódik. Templomokat állítanak koponyám belsejében, s én örökkön koronaként viselem őket. Sétálj át az Isten ajkain."

"Új ajtókat építettek hozzám és könnyedén halhatatlanná váltam az érkezésekkel és távozásokkal és a piac fokozatos hőjével, ahol engem árulnak, gyermekek játékos kiáltása, gúny, mulatás, vágy honi pénzért, új pénzverde arcom egyik oldalán, másikon a város teste. Kibámulok minden új ablakon. Hamarosan millió szemű rovar álom leszek."

"Vörösen szikrázó hadi kürtök hangja, akár a barmok mozgolódása a szállító ketrecben. Az eretnekek elpusztíttatnak a palota lábazatánál. Átáradok a hegyeken, házak nőnek akár a bőrkiütés, és én sosem vakarózok. A városok a vadászat ellenszerei."

"Lámpásokat építek, világítsák be üregeim; viaszt kölcsönzök ezreknek és a gyertyák újra és újra nevem viselik, a név számtalan, bezárul, mantra és pap, isten-város, minden szögletében néven nevezett, gördül, kering, futó nyelvpatak kacarászik, párosodik, lop, keres és aggódik, hogy nem sétálhat többé velem. Ez Aurbis virágzási sémája. Ez PSJJJ ígérete: tojás, kép, férfi, isten, város, állam. Szolgálok és nekem szolgálnak. Drótból vagyok és húrból és mozsárból és saját precedensem állítom hivatalba, létem nélküli világ"

A szavak vége ALMSIVI.


Luc

Előző: Vivec 36 leckéje 24. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 26. prédikáció