CsK:Vivec 36 leckéje 24. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 24. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 24. kötetben Vivec elbánik a harmadik szörnnyel, olvashatunk a Buoyant Címeresek rendjének és Vivec városának megalapításáról. A kötet elolvasása lándzsa képzettségünket fejleszti.

Ezután Vivec elhagyta a bérgyilkosok házát és visszatért az űrbe, mely nem volt űr. Az Ideiglenes Házból kitekintett a köztes világra, hogy megtalálja a harmadik szörnyet, kit Hordahegyként ismertek. Önálló, szabad harcosok alkották, de meghatározott rendszer szerint helyezkedtek el a legmagasabb harcos alatt, ki felhőket ostromolt; faágakként szóródtak szét alatta - mint egy szoknya, melynek legbelső körében hamun keresztülrohanó sereg állt.

Vivec megdicsérte gyermeke tölcsér alakját, és örvendezve emlékezett meg a harcművészetek forgószeléről, melyek az élete előtti napokban tanították őt.

Vivec Velothra ment. "Felelősség" - mondta.

De még mielőtt kardtávolságnyi közelbe került volna a szörnyhöz, három kisebb rangú ház, dogmák hálójának csapdájába ejtette Hordahegyet. Mikor meglátták urukat, a velothiak éljenezni kezdtek.

- Boldogok vagyunk, hogy téged szolgálunk és nyerünk! - mondták.

Vivec rámosolygott a bátor lelkekre, és ünnepi démonokat idézett, hogy ragaszkodjanak a győzelemhez. A szeretet és kötelesség nagyszerű példáját mutatták a behálózott szörny és Vivec körül, kinek fejdíszét párzó csontok alkották. Ő nevetett, és mitikus vicceket mondott, és elvette a három ház fejét - új rend alakult.

- Ti lesztek mindörökre az én Buoyant Címereseim - mondta.

Vivec eztán átdöfte Hordahegyet Muatrával, és nagy halom csonttá és bőrré változtatta. Bal kezének érintése nyomán a háló igaz irománnyá vált, és Vivec eldobta azt észak-kelet felé. Tartalma édes fényként szétszóródott, és Vivec és a Buoyant Címeresek nevetve futottak alatta.

Végül Hordahegy földet ért, és a Kardok Városának alapköve lett, melyet Vivec saját pecsétje után nevezett el. És a háló köré és közé hullott, vagy a csontok közt átívelő hidakká lett. És mert szent bölcsessége megérintette, a város utcái lettek az ismert világ legtökéletesebb utcái.

Tömegével érkeztek a velothiak az új városba, és Ayem és Seht áldásukat adták rá. Az utcák megteltek nevetéssel és szerelemmel és az ellenséges, három-arcú gyermek erejével.

Ayem mondá:
"Fivér-nővérem városának az Indoril-ház szent védelmét adományozom, melynek hatalmával és trónusaival semmi nem vetekedhet a mennyek boltozata alatt, s ahonnan a Vezér is érkezett."

Seht mondá:
"Fivér-nővérem városának biztonságos átjárót adok a Molag Balból megmaradt sötét sarkokon át, és egy igét: SO-T-HA SIL, mely hatalmasságom neve. Megvédi a kiszakadtakat, hacsak szárnyalásuk nem szándékos, és megtölti az utakat és sikátorokat a civilizáció rejtélyes ösvényeivel, és célt adok a városnak, és átjárót formálok belőle az ALMSIVI teljes sűrítéséhez."


Ekképp alapíttatott meg Resdaynia napjaiban Vivec városa.

A szavak vége ALMSIVI.
_lac_

Előző: Vivec 36 leckéje 23. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 25. prédikáció