CsK:Vivec 36 leckéje 23. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 23. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 23. kötetben a "Kard karcolatai" című tanításokat olvashatjuk. Harcosok számára ajánlott jól hangzó handabanda szövegek. A kötet elolvasása hosszúpenge képzettségünket fejleszti.
A Kard karcolatai - Első:


"A kard, melyet ízletes étekként kezelnek, a Jelképes Egyetem. Jól szolgál téged életed első felében. Nevezz meg egy dinasztiát, mely ezt nem tudja."

Második:

"Érkezésem egységét a mozdulatlan harcos megérti. Igaz szem szükséges hozzá. Örvendezzetek, mint saját alattvalóim, és királyságaim. Felépítettem nektek a kardok egy városát, mely az ott élőket jobb alakra faragja."

Harmadik:

"Leányok égetik ruháikat, ha páncélban érkezem. Vérző zarándokokként kúsznak elém. Alsóbbrendű lelkek, nyom nélkül halnak. Kövessetek engem mind, az ALMSIVI-ben, ha napjaitokat az ölésnek szentelitek. AE ALTADOON, a fegyverek harmadik törvénye."

Negyedik:

"A mozdulatlan harcos soha el nem fárad. Alvóüregeket vág magának egy csata közepén, hogy erejét visszanyerje."

Ötödik:

"Az ösztön nem reflexszerű cselekedet, hanem elraktározott, kis csodák. Én vagyok a jólét, mely eldönti, melyik harcos kerekedik felül. Ne hagyatkozz a szerencsére! Szolgálj engem, hogy győzz!"

Hatodik:

"A kétségtelen tétlenség időszaka az abszolút iránti szereteted. Isten születése a légmedúzás ember feleségétől a szerelemből adódó kedvesség elvetélése."

Hetedik:

"Az igaz kard képes átvágni a generációk láncát, mely úgyszólván ellenségeid eredetmítosza. Tekints rám úgy, mint a számkivetett kertre. Minden más csak vágatlan gyom."

Nyolcadik:

"Ősi utat adok neked a második gyalogúttal vegyítve. Kezeidnek hatalmasnak kell lennie, ha viselni akarod az ősi út bármely kardját, de még egy szálkával is felingerelheti a napot az, kinek szobra igaz."

A szavak vége ALMSIVI.


_lac_

Előző: Vivec 36 leckéje 22. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 24. prédikáció