CsK:Vivec 36 leckéje 15. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 15. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 15. kötet a chimer nép virágkoráról szól, és már megint az uralkodó királyok számára tartalmaz fontos tanításokat Nerevarine próféciájáról és Dagot Ur szavairól. Elolvasása vértezetlen képzettségünket fejleszti.

Ezek voltak Resdaynia napjai, amikor a chimer és dwemer nép az ALMSIVI, és bajnokuk, a Vezér bölcs és jóságos uralkodása alatt élte életét. Amikor Veloth istenei visszavonultak saját dolgaikhoz (a kozmosz formálásához és más ügyekhez), a Vezér is összezavarodott. Vivecnek mindig itt kellene lennie tanácsot adni neki, és ez a harmadik az uralkodó királyok három leckéjéből:


"Az uralkodó király eltávolít engem, alkotóját. Így tesz minden gyermek. Legnagyobb ellensége Sharmat, a hamis álmodó. Vagy te, vagy ő a tengerparti kavics, Vezér. Óvakodj a hibás úttól! Óvakodj a jóindulat bűnétől! Légy tanúja szavai által!"

ÉN VAGYOK SHARMAT
ŐSIBB MINT A ZENE
ÉN HOZOM A FÉNYT
ÉN HOZOM A CSILLAGOT
ÉN HOZOM AZ ŐSI TENGERT
ENGEM LÁTSZ MIKOR ALSZOL
S TÁNCOL BENSŐDBEN
NEM SORVADÁS EZ
HANEM AZ ÉN HÁZAM
CSILLAGOT HELYEZEK
A VILÁG SZÁJÁBA
HOGY MEGÖLJEM
LERONTOM OSZLOPAIT
VAK HALAIM ÚSZNAK
AZ ÚJ FLOGISZTONBAN
LERONTOM OSZLOPAIT
SIKET HOLDJAIMNAK
ÉNEKELNEK ÉGNEK
KERINGENEK KÖRÜLÖTTEM
ŐSIBB VAGYOK MINT A ZENE
ÉN HOZOM A FÉNYT
ÉN HOZOM A CSILLAGOT
ÉN HOZOM AZ ŐSI TENGERT

"Egyedül csak te vagy, bár újra és újra érkezel, ki megszüntetheted őt. Vajon megengedem az én bölcsességemben? Menj puszta kézzel odújába ezekkel a hatalomszavakkal: AE GHARTOK PADHOME [CHIM] AE ALTADOON. Vagy ne tedd! A világi titok az ember. Erőszakkal éri el a mennyeket. Ezt a varázst adom neked: a világ, mit uralsz csak egy átmeneti remény, és te csak egy bizonytalan kézzel írt betű vagy."

A szavak vége: ALMSIVI.


Luc

Előző: Vivec 36 leckéje: 14.prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 16. prédikáció