CsK:Vivec 36 leckéje 12. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 12. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 12. kötetben Vivec összeházasodik Molag Ballal, bár nem nagyon ér rá szeretgetni. Közös gyermekeik száma mégis ezrekben mérhető. A kötet elolvasása nehéz páncél képzettségünket fejleszti.

Amíg a Vezér az uralkodó királyok első szabályát mérlegelte, Vivec elsétált a Mourning Holdba, ahol két szerető társaságában rábukkant Ayemre. Seht ismét megosztotta magát. Vivec ekkor megvizsgálta hasonlóságukat, de nem bukkant olyan titokra, melyet már ő maga ne tudott volna. Hátrahagyott hát valamennyit saját titkai közül, hogy valami értelmet adjon az utazásnak.


Eztán Vivec elhagyta Veloth fővárosát és messze vándorolt, a hamuba. Talált egy kis pusztát, ahol gyakorolhatta óriás-alakját. Lábából az isteninél kevésbé sűrű anyagot formált, nehogy derékig zuhanjon a talajba. Ennél a pontnál a Bajok Házának első sarka, Molag Bal herceg felfedte jelenlétét.

Vivec ránézett az Erőszaktevés Királyára, és így szólt:

- Mennyire gyönyörű vagy, ki nem csatlakozol hozzánk.

És Molag Bal összezúzta a harcos-költő lábát, mely nem volt elpusztíthatatlan, és légiói szétszaggatták azt. A Kezdetek Helyéből hatalmas tüzek törtek elő, hálóba fogva Vivecet. Vivec hagyta magát.

- Inkább választanék valamiféle ceremóniát - mondta -, ha házasodni készülünk.

És a seregek, melyek jöttek, és elvitték a lábat, ismét megidéztettek és parancsba kapták, hogy szervezzenek egy bankettet. Gránátalmák ugrottak elő, s sátrak emelkedtek ki a földből. Tömegével érkeztek a velothi misztikusok, követve a leválasztott láb átjáróit a talajon, és addig sírtak, míg az írás át nem nedvesedett.

- Röviden kell szeretnünk egymást, ha mindenképpen muszáj - mondta Vivec. - Sokkal fontosabb ügyeket kell megtárgyalnom a Vezérrel, mert a dwemer főpapok bajt kevernek. Tiéd lehet fejem egy órára.

Molag Bal felállt, s kiterjesztette hat karját, hogy megmutassa, mit ér. A csábítás és annak ellentétének rúnái díszítették őket, a hosszabb szavak annotált kalendáriumából. Amikor beszélt, párzó szörnyek hullottak.

- Hova kell mennie? - kérdezte.

- Mondtam - válaszolt Vivec -, én a földek királyának tanítója vagyok. AE ALTADOON GHARTOK PADHOME.

E mágikus szavakhoz az Erőszaktevés Királya hozzáfűzött még egyet: "CHIM" - mely a fenség szó titkos szótagja.

Vivec megszerezte a daedrothtól, amire szüksége volt, így hát még aznap elvette. Abban az órában, amikor Bal megkapta Vivec fejét, az Erőszaktevés Királya a szerelem bizonyítékát kérte.

Vivec két költeményt szavalt el ekkor, de csak az első ismeretes.

Nem tudom mennyi üveg kell, hogy hajad dúsabbá változtassa,
De tudom, hogy miként az óceánok osztoznak a pokolban
Kedvesem, ez egy fikció, az igazmondók szava
Szám tehetséges hazug, s egy fogam az ő kifogása.

Vivec és Molag Bal lányai és fiai száma ezrekben mérhető. A legerősebb neve a hatalom egy sora: GULGA MOR JIL HYAET AE HOOM.

A szavak vége ALMSIVI.


_lac_

Előző: Vivec 36 leckéje 11. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje: 13.prédikáció