CsK:Vivec 36 leckéje 10. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 10. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 10. kötet, ha minden igaz, Vivec Nerevarhoz intézett buzdító beszédét tartalmazza, és rövidpenge képzettségünket fejleszti.

Felfedezted Vivec tizedik prédikációját, a Vezérhez intézett szavakban elrejtett következményt.


Az idéző emelje magasba kinyitott bal tenyerét, jelezvén, nincs szüksége saját fegyverre. Az eljövendő mindig rejtve marad, így az idéző mindig legyen láthatatlan, de a legjobb, ha ellensége bőrébe bújik.
"A királyság szemhéja harminc és hat ívlapot kell kitöltsön, míg maga a szem a világot figyeli." Ezért van a vezérnek szüksége rám, hogy megérthesse.
A kard, türelmetlen aláírás. Ne köss szerződést halottakra.
Vivec azt tanácsolja a Vezérnek, hogy emlékezzen Boet-hi-ah szavaira:

Felajánljuk magunkat néked, keretek készítője, Szkarabeusz: egy világot, melyben szerethetünk téged, és a por leplét, hogy dédelgethessünk benne - elárulva őseid által már akkor, amikor még észre sem vetted. Hoary Magnus, és az ő vakmerő nézetei nem ferdíthetik el az elnagyoltat - a trükköt, mely méltó a mindig megelégedettekhez: felemelkedések rövid időszaka, lefutott bűnbocsánat, és mi ez? Mi ez, ha nem tűz, mely ott ég szemeid mögött?

Mondám a Triminac-evőknek, megváltoztatlak titeket bőrötökben, hangotokat reszelőssé teszem. Házakba osztalak titeket, mint ellenségeket, törvényeiteket középről kiindulva, az ellenséges Bajok Házának sarkainál fektetem le. És ettől fogva a fa, sár és gyanta színeit viseljétek. Tehát ne legyetek megosztottak, mert a SITHISIT lépései, ki felbontja az egységet egy kavicsért, gyorsabbak, mint az ellenség rohama.

Mert más utakat járunk, villámok közt. SITHISIT a megüresedés és renyhe rabszolgák ellen épült minden igaz ház kezdete. Fordulj el a részrehajlástól, mert az hamis útmutató. Indulj, s lépj tovább így. Hamis atyák ellen buzdítsd a sarkoknál hagyott anyákat, kik üvegért és esőért könyörögnek. A megüresedés csupán a semmit kéri, mely önmagában semmiség, ha a nyolc, véget nem érő tökéletlenség valamelyikében éltél.

Vivec szóla a Vezérhez, emlékezzen Vivec szavaira.
ÉRTSD MEG, SITHISIT MÉG MINDIG UTAZIK
Vivec szóla a Vezérhez, emlékezzen Vivec szavaira.
AZ ÉG EGY FOSZFORESZKÁLÓ TÜKRÉN
Vivec szóla a Vezérhez, emlékezzen Vivec szavaira.
VÍZBE FÚLVA ÉS MOSOLYOGVA
Vivec szóla a Vezérhez, emlékezzen Vivec szavaira.
AZ IDŐSZAKOS REMÉNYEK ELEGENDŐK
Vivec szóla a Vezérhez, emlékezzen Vivec szavaira.
HOGY MINDENRE VÁLASZT KAPHASS
Vivec szóla a Vezérhez, emlékezzen Vivec szavaira.

MÉG NEM KÉRDŐJELEZTÉK MEG

A szavak vége ALMSIVI.


_lac_

Előző: Vivec 36 leckéje 9. prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 11. prédikáció