CsK:Vivec 36 leckéje 1. prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje 1. prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! Az 1. kötet Vivec születésének előzményeiről szól, és atlétika képzettségünket fejleszti.


Velothi, azaz a chimerek hamujában született, az északi emberekkel való háború előtt. Előbb Ayem jött a halászfaluba, és árnyéka Boethiah árnya volt, a Cselszövés Hercegéé, és a dolgok - ismertek és ismeretlenek - mind köréfonódni vágytak, míg csak olyanokká nem válnak, mint a csillagok, vagy üzenetei a csillagoknak. Ayem megragadta egy halász feleségét, és azt mondta:


- A Hármak kígyóarcú hercegnője vagyok. Egy képzet él benned és egy hét szótagú varázsige, AYEM AE SEHTI AE VEHK. Addig fogod ismételgetni neki, amíg eljön a titok ideje.

Aztán az óceán vizébe vetette a halász feleségét, ott pedig a dreugh-ok elvitték egy üveg és korall kastélyba. Kopoltyút és hártyás ujjakat adtak neki, megváltoztatva voltát, hogy a képzetnek tojás formájában tudjon életet adni. Hét-nyolc hónapig volt ott.

Akkor pedig Seth jött el hozzá, és azt mondta:

- A Hármak Idő-Királya vagyok. Egy tojás rejtőzik benned, fivér-nővérem ő, kardok és szavak láthatatlan tudományának birtokosa. Te táplálod addig, míg a Vezér eljön.

Seht kinyújtotta karjait, homunculik százai jöttek, mind olyan, mint a halványan izzó kötéldarabok, és újra felemelték a halászfeleséget a fenti világba. Azura partjainál tették le, ahol sekély a víz. Hét-nyolc hónapig hevert ott. Nevelte a tojásba zárt tudományt Mephala szavait suttogva neki, Veloth próféciáit, de még Trinimac tiltott tanait is.

Egy éjjel hét daedra jött hozzá, és új szándékokat adtak a tojásnak, mit a csontok bizonyos mozgatásával tudták elérni. Ezeket a Mozdulat Báróinak hívják. Majd a nyolcadik daedra is eljött. Egy Félherceg, kinek Fa-Nuit-Hen volt a neve, vagy másképp a Minden Szándék Tudója. És Fa-Nuit-Hen így szólt a halász feleségéhez:

- Kire várakozol?

Mire a halász felesége azt felelte, a Vezérre.

- Menj Indorilföldre három hónapon belül, mert akkor érkezik el a háború. Én most visszatérek elhantolni a harcosokat, akik elestek, de nem tudni miért. De előbb még megmutatom ezt.

Akkor a Bárók és a Félherceg egy oszloppá váltak, és a harc iszonyatos módjait tanították meg a tojásnak, és a benne lakozó képzetnek.

- Nézz, kicsi Vehk, és lásd meg a lényeget harci szekerem pompája mögött, hisz benne érkezik a tiszta összetűzés tökéletes útja. Mi a pontos száma?

Azt mondják, annyi, amennyi madár fészket tud rakni egy ősi tibrolfán, leszámítva három grammnyi becsületes munkát. De Vivec későbbi évei során jobbat talált, és így adta tovább a titkot embereinek:

- Így szól hát: "Bal kezemmel elpusztítottam a világot. A jobbomban ott van, hogy nyerhetett volna ellenem. A szeretet csak az én akaratom befolyása alatt van."

A szavak vége: ALMSIVI.


Balyn

Előző: Nincs

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 2. prédikáció