CsK:Vivec 36 leckéje: 14.prédikáció

Innen: Elder Scrolls Lapok

Vivec 36 leckéje: 14.prédikáció
A Tribunal harcos-költő isten-királyának tanításai igazán elszánt hívei számára. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy nem fordítóink vesztették el józan eszüket (bár időnként kis híján...). Az olvasás során elszenvedett esetleges szellemi károsodásért nem vállalunk felelősséget! A 14. kötetben feltűnnek a koboldherceg seregei, illetve nagyon bizarr dolgokat olvashatunk Vivec és Molag Bal szexuális életéről és annak eredményeiről. A kötet elolvasása lándzsa képzettségünket fejleszti.

Vivec Molag Ballal feküdt nyolcvan és nyolc napon át, még ha fejetlenül is. Abban az időben a Herceg visszatette a harcos-költő lábait, és a daedra vérével töltötte meg. Ily módon Vivec óriás-alakja örökkön veszélytelen maradt a jó talajra. A Gránátalma-bankett sok lelket visszahozott halottaiból, így az egyesülés fiai és lányai a gyümölcsön kívül mást is ehettek.


A koboldok hercege akkor jött, amikor a bankett még állt, és Molag Bal dühvel nézett a hét zászlóra. Az Erőszaktevés Királya szükségessé és egyúttal gondterheltté vált az elkövetkező időkre. Légiói és Kha-Utta seregei nyílt háborúba kezdtek, de Molag Bal és Vivec gyermekei túlontúl alaposak lettek, mind alakjukban, mind hatalmukban.

A koboldok hercege kisebb dologgá lett, s vele minden gyermeke. Molag Bal így szólt hozzájuk:

- Hazugok, kutyák, farkas-fejű nők fiai vagytok. - Többé nem volt értelme megidézni őket.

A szent, Vekh, végre visszatért, aranyló bölcsességben. Feje rájött, hogy testét gyengéden használták. Megemlítette ezt Molag Balnak, ki azt felelte neki, hogy a Mozdulat Báróinak köszönje, "Mert már ideje volt megtanulnom pallérozni a mámort. Szerelmem véletlenül lándzsa alakot öltött."

Így Vivec, kiben volt egy szemernyi Ayem könyörületéből, rávette magát, hogy megtanítsa Molag Balt a duzzadó-mágia fortélyaira. Elővették hát lándzsáikat és összemérték azokat. Vivec új szavakat harapott az Erőszaktevés Királyának lándzsájára, így az ezután többet volt képes adni a pusztulásnál az avatatlanok számára. Ez azóta tiltott rituálé, bár a nép titokban még mindig gyakorolja.

Itt a magyarázat: a Velothi, a démonok és a szörnyek mind arra várnak, hogy elővehessék saját lándzsájukat; a föld elázott, mert túl sok volt a harapás. Ekkor ekképp nevetett fel utoljára Molag Bal:

- Figyeld, ahogy a föld megreped, e tömérdek erőtől súlyosan, melynek sosem kellett volna ilyennek lennie.

És ekkor a násznak otthont adó széles pusztaság darabokra hullott, és tüzet okádott, és a faj megszűnt létezni. Szörnyű volt akkor megpillantani az eljövendőt, a harapók születését. Ezt mind ők tették. Ámokfutásuk nem kímélte Veloth földjeit, de még a Vörös-hegy lankáit sem.

De Vivec, lándzsájából, a titok segítségével, melyet az Erőszaktevés Királyának lándzsájából harapott ki, sokkal félelmetesebb dolgot alkotott. És vele kitaszította Molag Balt a harapók áradatába, és megfogadta, hogy soha többé nem tekinti a Királyt gyönyörűnek.

Vivec könnyek közt ölte le félelmetes új lándzsájával mindazokat, akik körötte álltak. A MUATRA nevet adta neki, melynek jelentése a tej elvevője, és még a chimeri misztikusok is ismerték annak dühét. Bárki, aki akkor Vivec közelében megragadt, terméketlenné vált és csont sovánnyá fonnyadt. A csontok útja egy mondattá lettek a csillagok kiolvasásáért, és a mennyek azóta nem ismertek gyermeket. Vivec egyesével vadászta le a harapókat és leszármazottaikat, és leölte mindet a Kilenc Nyílás értelmében, és a bölcs még mindig rejtegeti övéit a Muatra elől.

A szavak vége ALMSIVI.


_lac_

Előző: Vivec 36 leckéje: 13.prédikáció

Összefoglaló: Vivec 36 leckéje

Következő: Vivec 36 leckéje 15. prédikáció