CsK:Varázslók ügyei

Innen: Elder Scrolls Lapok

Varázslók ügyei
Kiből lehet tag a Telvanni-házban? Milyen varázslatatértés szükséges ehhez? Kik a Szájak? Vagy inkább maradjon a Mágusok Céhe? Ezekre a kérdésekre válaszol ez a rövid, a Telvanni-házról szóló útmutató.

Írta Turedus Talanian
Aryon Mester szolgálatábanTagja akarsz lenni a Telvanni-háznak?

A kívülállók, miután hallottak a Telvanni-ház varázslóinak fanatikus elszigetelődéséről és idegengyűlölő természetéről, hajlamosak azt gondolni, hogy lehetetlen számukra pozíciót szerezni a házon belül.

Mi sem állhat távolabb az igazságtól.

Mondok egy példát. Mivel a telvannik erőteljesen védik a rabszolgatartás jogát, valamint sok argóniai és khajiit rabszolgát tartanak, a legtöbb argóniai és khajiit úgy gondolja, hogy nem szegődhetnek a Telvanni-ház szolgálatába.

Nem igaz. Telvannik elfogadnak minden tagságra pályázó fajt.

Valamint, mivel a telvannikat varázsló-urak vezetik, sokan gondolják, hogy csak a legmagasabb intelligenciával és akaraterővel rendelkező jelölteket fogadják el.

Nem igaz. Elfogadják a szerényebb intelligenciával és akaraterővel rendelkező jelölteket is.

Az igaz, hogy a telvanni rangok megszerzése nagyban függ az intelligenciától és az akaraterőtől, valamint azon jelöltek, akik járatosak a mágia tudományában, - különösen a miszticizmus, idézés, illúzió, átalakítás, pusztítás, és felruházás tudományában - gyorsabb előrelépésre és magasabb rangokra számíthatnak.

De minden fajú és képességű kalandozó, aki jelentkezik a Telvanni-házba az egyik Telvanni Szájnál a Sadith Mora-i Telvanni Tanácsteremben, szívélyes fogadtatásra számíthat.

(A telvanni tanácstagok nem jelennek meg személyesen a tanácsban, hanem Szájak képviselik őket. Ezek a megbízott képviselők a Tanácsteremben találhatók, mestereik megbízásából tevékenykednek, üzeneteket kapnak mestereiktől és tolmácsolják mestereik szavát a tanács ügyeiben.)

Igazság szerint a telvanni varázsló-urak hűséges, jól fizetett, szakértő csatlósoktól függenek, ha valamilyen szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Bár általában saját soraikból toboroznak alacsonyabb rangúakat, néha szükség van arra, hogy házon kívüli kézműveseket és specialistákat vegyenek igénybe. És mióta politikai okokból úgy döntött a Telvanni-ház, hogy biztonság és védelem tekintetében csökkentik a redoran zsoldosok létszámát, arra kényszerültek, hogy nyugati zsoldosokat fogadjanak fel, mint őröket és ügynököket.

A Telvanni-házon belüli előrelépés azonban nagyon bonyolultnak tűnhet egy kívülálló szemében. A legtöbb jelentkezőt leginkább az nyugtalanítja, hogy a elfogadják a riválisok meggyilkolását és a merényleteket, mint a továbblépés egyik eszközét. Azok, akik képtelenek arra, hogy vetélytársukat megöljék, vagy nem tudnak ilyen kegyetlen légkörben tevékenykedni, azok jobban teszik, ha inkább a Mágusok Céhére költik idejüket.


Daniel