CsK:Utasítások: a szürke kámzsa

Innen: Elder Scrolls Lapok
Utasítások: a szürke kámzsa
A daedra hercegnő Nocturnal leghíresebb ereklyéjének természetét ismertető leírás, melyet az Ősi Pllék Templomából szerezhetünk meg a Tolvajok Céhének egyik küldetése során.

Nocturnal szürke kámzsája árnyékba burkolja viselője arcát. Sem fény, sem mágia nem fedheti fel kilétét. E kámzsa nélkül szemlélve Nocturnal arcát csak a semmit látnád, és elméd elveszne az ürességben.

A szürke kámzsa eltűnésére nemrég derült fény. Nocturnal szeszélyessége állhat a dolgok mögött, hiszen ő bármikor könnyedén visszavehetné. Az Árnyak Úrnője elérkezettnek látta az időt, hogy felfedje a szürke kámzsán ülő átok természetét. Aki magára ölti azt, elvész az árnyakban. Igaz természete rejtve marad, bárkivel is találkozik. Személye törlődik minden feljegyzésből és történetből. Emlékét árnyak falják fel, és nem engedik, hogy nevére bárki is emlékezzen. Hogy ki ő valójában, csak a kámzsa tudja, és senki más.

Három Pille papot küldök, hogy járjanak utána ennek a történetnek. Ők majd fényt derítenek rá, igaz-e vagy hamis, és megállapítják a szürke kámzsa pontos helyét, legyen az Tamrielen, Oblivionban, vagy azon is túl. Minden átok megtörhető, még az is, amit maga Nocturnal mondott ki. A papok kiderítik azt is, hogyan lehet feloldani az átkot a szürke kámzsáról, hogy biztonságosan megszerezhessék azt.

A Láthatatlan Szem Hivatala