CsK:Tragikus baleset! Baenlin elhunyt!

Innen: Elder Scrolls Lapok

Tragikus baleset! Baenlin elhunyt!
A Fekete Ló Kurír különkiadása egy Brumában történt sajnálatos "balesetről" és arról, hogy mennyire nem biztonságosak az északiak által épített házak. A sajnálatos balesetet nem meglepő módon mi okoztuk a Sötét Testvériség egyik küldetésének teljesítése során.

KÜLÖNKIADÁS!
A BRUMAI BAENLIN TRAGIKUS BALESETBEN ELHUNYT!

Az unokaöcs örökli a birtokot

Phineas Farnsworth tollából

A brumai lakosságnak a városban, amely havas utcáiról és jeges, Égkoszorúhoz hasonlatos időjárásáról ismert, semmi sem olyan fontos, mint az otthon melege és biztonsága. De még a legbiztonságosabb lakás is rejtegethet egy halálos titkot. Baenlin, egy idős elf nemesember esetében, aki már közel negyvenhárom éve nevezhette Brumát otthonának, a halált nem a jeges hideg okozta, sem egy betörő pengéjének szúrása, hanem egy sokkal alattomosabb dolog - szerkezeti ingatagság.

Gromm, a Baenlinnal régóta egy fedél alatt élő inas szerint mestere halálának napja pont olyan volt, mint bármelyik másik. Baenlin visszavonultan élt, és ritkán hagyta el kényelmes otthonát. Reggel elköltötte a reggelijét, délután olvasott vagy szunyókált, de a késő esti órákban, a lefekvés előtt Baenlin mindig a kedvenc foteljében pihent, ahol a katasztrófa is történt. Egy kitömött minotauruszfej, amit pontosan a fotel fölé függesztettek, lezuhant, és azonnal megölte a gyanútlan nemest.

Amilyen borzalmasnak látszik Baenlin halála, annál sokkal borzalmasabb a felismerés, hogy ez nem egy elszigetelt esemény volt, ahogyan azt korábban gondoltuk. Valójában, amint azt interjúk sorozatából és a mélyebb vizsgálatokból a Fekete Ló Kurír megtudta, sok brumai otthon valóságos halálcsapda, ami csak arra vár, hogy beinduljon.

"Én és a kölykeim éppen végeztünk ezeknek a házaknak a felével. Súlyos hibák vannak! Rothadó fa, rozsdás csavarok, az alapozás kész összevisszaság. Azok az északiak! Jók az ivásba' meg a gyilkolásba', de házat építeni marhára nem tudnak!"

Ezt mondta Antoine Dubois, a Dubois és Fiai Ácsmesterség tulajdonosa, ami egy breton tulajdonú sziklaföldi jól menő házépítő üzleti vállalkozás. A szakértelme miatt Dubois az egész birodalomban kínálja a szolgálatait, és Brumát is számos alkalommal meglátogatta már. Szerinte ennek a túlnyomórészt északi lakosságú városnak vannak a legrosszabb építésű lakhelyei az egész Birodalomban.

"Jah, tudom, mit mondanak az északiak. A hó miatt van! Az rohasztja el a fát, amiatt van ez is, az is. Bla, bla, bla! A mézsörvedelő vademberek nem tudják megkülönböztetni a tölgyet a narancsfától. Az igazság az, hogy semmit sem tudnak a legújabb építészeti módszerekről. A munkájuk hanyag és veszélyes. A fej, ami ráesett az elfre? Egy csecsemő jobban megcsinálta volna a csavarok rögzítését! Nem csoda, hogy kilazultak! De ezt látom egész Brumában. Tudtad, hogy amíg ide nem jöttem tetőt javítani, nem tudtad úgy meglátogatni a Templomot, hogy tiszta hó ne legyél? Na ez a baj itt, kérem."

Amikor megkérdeztük, hogy mit gondol az eseményekről, Baenlin unokaöccse, Caenlin, aki megörökölte nagybátyja birtokát, és most ott lakik, ahol ő meghalt, azt mondta:

"Ez egy nagyon-nagyon tragikus baleset. Mindig mondtam szegény bácsikámnak, hogy az a fej egy nap rá fog zuhanni, de hát hallgatott rám? Most meg hallom a pletykákat, miszerint ez egy aljas játék egy része volt, de persze ez nonszensz. Mindenki tudja, hogy ez a város darabjaira hullik. Bárkivel megtörténhetett volna."

És most, ahogyan Bruma városa gyászolja legöregebb és legtiszteltebb lakosának elvesztését, vannak, akik azon tűnődnek - én leszek a következő?


Gabriel

Előző: Adamus Phillidát megölték!

Összefoglaló: Fekete Ló Kurír

Következő: Adó sújtja a szegényeket!