CsK:Titokzatos Akavir

Innen: Elder Scrolls Lapok

Titokzatos Akavir
A könyv Akavir rejtelmekkel teli kontinensét és az ott élő négy fő népet mutatja be meglehetősen pontatlanul. Kiderül, milyen viszonyban állnak egymással a hódémonok, a kígyó-, a majom- és a macskanép, hogy ki az a Tigris-Sárkány, és milyen szándékkal kíván Tamriel földjére látogatni.
Akavir azt jelenti: "Sárkány Föld". Tamriel azt jelenti: "Hajnal Szépsége." Atmora azt jelenti: "Öregebb Erdő". Csak a ragadák tudjak, hogy a "Yokuda" mit jelent.


Akavir a szörnyetegek királysága. Sem ember, sem mer nem él Akavirben, noha ember éltek valaha. Ezeket az embereket azonban réges-régen felfalta Tsaesci vámpírszerű kígyónépe. Akiket nem faltak fel, azok az emberek végül Tamrielbe vándoroltak. Az északiak elhagytak Atmorát Tamrielért. Előttük, az elfek elhagyták Aldmerist Tamrielért. A ragadák elpusztították Yokudát, tehát készek voltak az utazásra. Minden ember és mer tudja, hogy Tamriel a teremtés letéteményese, ahol az Utolsó Háború történik majd, ahol az Istenek megsemmisítették Lorkhant, és hátrahagyták titkokkal teli Adamantium tornyukat. Ki tudja, mit gondolnak az akaviriek Tamrielről, de kérdezzétek meg magatoktól: miért próbálták meg elfoglalni háromszor vagy többször is?

Négy nagy népe van Akavirnek: a Kamal, a Tsaesci, a Tang Mo és a Ka Po' Tun. Amikor éppen nem azzal vannak elfoglalva, hogy elfoglalják Tamrielt, akkor egymással harcolnak.

Kamal a "Hópokol". Démonok élnek ott, egész seregek. Minden nyáron felengednek és megtámadjak Tang Mo-t, de a bátor majom-nép mindig elűzi őket. Egyszer Ada'Soom Dir-Kamal, egy király a démonok között, megkísérelte meghódítani Morrowindet, de Almalexia és az Alkirály elpusztítottak őt a Vörös-hegynél.

Tsaesci a "Kígyópalota", valaha, a Tigris-Sárkány eljövetele előtt, a legerősebb hatalom volt Akavirben. A kígyó-nép réges-régen felfalta Akavir összes emberét, de még mindig hasonlítanak rájuk. Magasak, gyönyörűek a maguk félelmetes módján, arany pikkelyekkel fedettek és halhatatlanok. Leigázták a környező szigetek goblinjait, akik munkaerőt és friss húst szolgáltatnak. A Tsaescik jelenléte igen elterjedt. Amikor Tamriel őslakói Akavirre gondolnak, akkor a Kígyó-népre gondolnak, hiszen egyikük uralta a Cyrodiil Birodalmat négyszáz éven keresztül az előző korszakban. Versidue-Shaie nagyúr volt ő, akit a Morag Tong gyilkolt meg.

Tang Mo az "Ezer Majom sziget". Rengeteg fajtája van ott a majom-népnek, és mind kedvesek, bátrak és egyszerűek (és nagyon őrültek sok esetben). Fel tudnak állítani hadsereget, ha szükséges, amikor egy másik akaviri nemzetnek is van, s egyszer vagy másszor megpróbálják leigázni őket. Nem tudják eldönteni, kit gyűlölnek jobban, a Kígyókat vagy a Démonokat, de kérdezzetek meg egyet, és valószínűleg azt fogja mondani, "a Kígyókat". Noha egyszer elkeseredett ellenségek voltak, a majom-nép most szövetségese Ka Po' Tun tigris népének.

Ka Po' Tun a "Tigris-Sárkány Birodalma". A macska-népet az isteni Tosh Raka uralja, a Tigris-Sárkány. Ez most egy nagyon hatalmas birodalom, erősebb, mint a Tsaesci (noha nem a tengeren). Miután a kígyó-nép megette az összes embert, megpróbálták megenni az összes Sárkányt is. Sikerült leigázniuk az összes Vörös Sárkányt, de a feketék elrepültek az (akkori) Po Tun-ba. Hatalmas háború tombolt, mely legyengítette a macskákat és a kígyókat is, és a Sárkányok mind meghaltak. Ez idő óta a macska-nép megpróbált sárkánnyá válni. Tosh Raka az első, ki sikerrel járt. Ő a legnagyobb Sárkány a világon, narancs és fekete, és nagyon sok új ötlete van.

"Először is," - mondja Tosh Raka, - "megöljük az összes vámpír-kígyót." Azután a Tigris-Sárkány Uralkodó meg akarja támadni Tamrielt.

Gustafson