CsK:Tamriel elveszett történetei

Innen: Elder Scrolls Lapok

Tamriel elveszett történetei
Egy érdekes (bár nem túl hosszú) tanulmány az Ősi Tekercsek néven ismert aedra jóslatok természetével kapcsolatban. Megtalálása a Tolvajok Céhének "A nagy balhé" című küldetésében játszik fontos szerepet.

Egy korábbi kötetben már kitárgyaltam az aedra jóslatok hatásait és kiszámíthatatlanságait, amiket főleg az Ősi Tekercsek néven ismerhetünk. Elég sok olvasó szeretne megismerkedni az eléggé helytelen "Aedra" elnevezés hátterével. A legutóbbi munkámban már megírtam a részletes magyarázatot, amely egészen a 23. fejezettől a 27-ik ível át. Ezen kívül megemlíteném Mournholdi Therin bajtársam hozzá nem értését, mivel ő adta neki ezt az elnevezést.

A történelmi Ősi Tekercsek befolyását nem lehet elbagatellizálni. Ha az Ősi Tekercsekben lévő egyik jövendölés bekövetkezik, akkor a tekercs szövege is kijavításra kerül. Minden olvasó ugyanazt az isteni üzenetet szippantja magába. Így ez egy olyan történelmi dokumentummá válik, amely bizonyítja egy elmúlt esemény kétségtelen igazságát. A tudósok, köztük azzal az agyalágyult Mournholdi Therinnel, nem szállhatnak vitába az író elfogultságát illetően, ahogyan azt korábbi munkáim esetében tették. Még mágia segítségével sem lehet hatni azokra a leírt szövegekre, amelyek ezeken az ősi lapokon találhatóak.