CsK:Slythe naplója I

Innen: Elder Scrolls Lapok

Slythe naplója I
1. lap
Slythe Seringi naplója, aki szerint Kvatch pusztulását a titokzatos "Elmerült" haragja okozta, és aki önfeláldozó zarándoklatra indul egy végzetes barlangba azzal a nemes szándékkal, hogy megmentse az emberiséget. A napló első lapját az elhagyatott Shetcombe farmon találjuk meg.

Ahogy közeleg az éjfél, még mindig a lángokat nézem. Kvatch, a nagyszerű város romokban hever. Nem hallgattak rám. Most mindannyiuknak meg kell fizetniük érte. Az Elmerült gyorsan és keményen csap le. Úgy intézi el azokat, akik az útjába állnak, mintha nem is léteznének. Az emberek kifogásai süket fülekre találnak. Az Elmerült nem ismer könyörületet, szánalmat, Ő csak odalent ül, és büntet. Most pedig egyetlen csapással eltörölte az ember szánalmas fekélyét a földjéről. De még mindig éhes. Az étvágya telhetetlen. Kvatch nem az utolsó város lesz, amit elpusztít. Az emberek világa egyre korruptabb, és ez dühíti őt. Az emberek hazugságai és csalásai miatt nem fog tovább várni az adományokra, és már el sem fogadná azokat.

A teher az enyém. Én vagyok az utolsó, aki ismeri Azt Akitől Megremeg A Föld. Ha én nem viszem el neki az adományt, akkor ki tudja, melyik város lesz a következő? Anvil? Chorrol? Esetleg a legnagyobb szépségre, a nagyszerű Birodalmi Városra vet szemet? Nem, ezt nem hagyhatom. El kell vinnem neki a felajánlást, ahogy az apám tette korábban. Az ember lehet, hogy elbukott az Ő szemében, de időre van szükségük, hogy megtanulják az Elmerült leckéjét. Az emberek elpusztítása pocsékolás lenne most, amikor szerintem készen állnak rá, hogy befogadják a tanítását. Igen, megteszem. Elmegyek a Homokszikla-barlang mélységeibe, hogy láthassam őt. Fegyverem az akaratom és a szavam lesz. Az Elmerült figyelni fog, és vezet majd engem. Hamarosan indulok, mielőtt túl késő lesz. Ha valaki megtalálja ezt, tudja, hogy én, Slythe Seringi, minden ember érdekében teszem.


Előző: Nincs

Összefoglaló: Slythe naplója

Következő: Slythe naplója II