CsK:Sithis

Innen: Elder Scrolls Lapok
Sithis
Egy (valószínűleg a Dagoth házhoz hű) sötételf valláselméleti írás Sithis és Lorkhan kapcsolatáról. Ha képesek vagyunk végigolvasni és megérteni a tartalmát, akkor jól megérdemelten növekszik átváltoztatás képzettségünk.


Sithis a ház kezdete. Előtte semmi sem létezett, de az idióta altmerek mégis elnevezték és tisztelték ezt a semmit. Mivelhogy amazok lusta rabszolgák csupán. A Prédikációkból valóban kiderül, hogy a stasis önmagát keresi csupán, ami a semmi.

Sithis szétválasztotta a semmit, majd összegyúrta a részeket, miriádnyi lehetőséget létrehozván. Ezek a gondolatok kiapadtak, elfolytak, majd elhalványultak, s ennek így kellett történnie.

A gondolatok egyike azonban irigy lett, és tovább akart élni; mint a stasis, el akarta kerülni az elmúlást. Ez volt a démon, Anui-El, aki barátokat alkotott, s ők Aedrának hívták önmagukat. Mindent bebörtönöztek, amit Sithis alkotott, s létrehozták az örök hiány síkjait. Ennélfogva a tény, mely szerint az Aedra a hamis istenek csoportja, illúzió csupán.

Sithis tehát létrehozá Lorkhant, hogy elpusztítsa az Univerzumot. Lorkhan! Ingatag mutáns!

Lorkhan megtalálta az Aedra gyengéjét. Lévén, természetüknél fogva minden lázadó mérhetetlenül irigy és hiú volt, igen távol álltak egymástól. S nem kívántak visszatérni a hajdani semmibe. Így amíg ők uralkodtak hamis területükön, Lorkhan miriádnyi új gondolattal töltötte meg a szabad részeket. Ezek utóbb hadtestté alakultak. Hamarosan Lorkhan saját uralommal rendelkezett, rabszolgákkal és örökkévaló hiányosságokkal, és ekkor úgy tűnt a világ szemében, mintha ő maga is Aedra volna. Ezért végül a démon Anui-El, és a Nyolc Adakozó előtt is mint jó barát mutatkozott be.

Közeledj Sharmat Dagoth Urhoz, mint jó baráthoz.

AE HERMA MORA ALTADOON PADHOME LKHAN AE AI.


Uriel Septim