CsK:Rövid napló

Innen: Elder Scrolls Lapok

Rövid napló
Ebrocca a Reszkető-szigetek egyik legrégibb és legnagyobb romja. Eredetileg egy Égkoszorú-beli bosmer családfő építette elhunyt édesanyja síremlékeként. A derék bosmer úgy tűnik, beleőrült a bánatba, hisz a kissé eltúlzott síremlék végül az Őrület Birodalmában épült meg. Az alábbiakban egy közeli hozzátartozójának naplóját olvashatjuk, aki egy idő után vele tartott az épülő kriptába.

Úgy döntöttem, jobb, ha mától új naplót kezdek. Már négy hónapja nem láttam Ardwét, mióta elkezdte helyreállítani Ebroccát, ám most végre megkért, hogy töltsek vele egy kis időt, amíg befejezi a munkát. Tudom, mennyire megrázta az anyja halála. Örülök, hogy végre közel enged magához, hogy megvigasztalhassam.

Garwedh kuzinomnak már vissza kellett volna térnie Ebroccából, mire ma elindulnék, de bizonyára feltartották valahol. Meg akartam kérdezni a kripta állapotáról, hátha vinnem kell valami különleges dolgot. Mindegy, bizonyára később is elintézhetek ilyen szállítmányozási feladatokat, miután megérkeztem.

Lenyűgöző, hogy Ardwe milyen hatalmas munkát végzett. A kripta sokkal nagyobb, mint amit el tudtam volna képzelni. Azt tudtam, hogy az anyja halála után ő lett a klánatya, de arra nem gondoltam, hogy ilyen komolyan veszi majd a feladatot. Úgy érzi, kötelessége a családunk dicsőségének szentelni ezt a helyet. Aggódok, hogy a gyász háttérbe szorul emiatt, de mégis büszke vagyok arra, amit elvégzett.

Örülök, hogy Ardwe idehívott. Eddig biztosan nagyon magányos volt. Gyakran panaszkodik, hogy milyen üres ez a hely. Nehéz lehet ennyi energiát fordítani egy ilyen dologba, aminek csak a bánat idején veszik hasznát.

Ma az ellátó kocsi hozott nekünk ágyakat. Gondolom, Ardwe meg akart lepni - vagy legalábbis lecsendesíteni a kifogásaimat, amiért csak hálózsákban lehet aludni a kőpadlón, de nem tetszik ez a fejlemény. Azt reméltem, még a jövő hónapban esedékes születésnapi ünnepsége előtt visszatérünk Új-Sheothba.

Miért nem mentünk még haza? Már hónapok óta itt vagyok, és kezdek belebetegedni a száraz éghajlatba itt a kőfalak között. Már hetek óta nem láttam az építészt, és nem is hallottam felőle, a munkálatok zajai is megszűntek. Mi értelme van még itt maradni?

Biztos vagyok benne, hogy Ardwe leveleket szokott küldeni, de nem hajlandó elismerni, amikor rákérdezek. Biztos vagyok benne, hogy két éjjel ezelőtt hallottam valakit odalentről, és nem az argóniai hírvivőnk szokásos reszelős hangja volt. Ha nem mondja el, akkor megnézem a fiókjait, mielőtt holnap felébredne.