CsK:Pelinal éneke, 8. kötet

Innen: Elder Scrolls Lapok

Pelinal éneke, 8. kötet
Al-Esh halálakori kinyilatkoztatásáról
Az Első Korban élt híres lovag, Fehérpalánk Pelinal életének tetteiről szóló gyűjtemény. Pelinal volt az, aki legyőzte az ayleidek híres varázslókirályát, Umarilt, és az ő páncélzatának részeit kell összegyűjtenünk a Kilenc lovagjai kiegészítőben. A sorozat 8. kötete egy részlet abból a szövegből, amit Pelagiad intézett Alessiához annak halálos ágya mellett.

Szerkesztő megjegyzése: Ez a legrégibb és legtöredékesebb az összes Pelinal szövegből. Azonban könnyen lehet, hogy ez áll a legközelebb az eredetileg szájhagyomány, vagy ének útján terjedt Dalhoz, s ezért komoly értéket képvisel tömörsége ellenére is. Különös módon úgy tűnik, Pelinal jelen volt Alessia halálos ágyánál, annak ellenére, hogy Umaril már korábban végzett vele (évekkel Alessia halálát megelőzően). Némely tudós úgy tartja, ez a töredék nem része Pelinal énekének, mások elfogadják eredetinek, de ez még vitatják a jelentőségét.

"... És elhagyott téged, hogy másik felemmel inakat gyűjtsön, ki fényt hoz a halandó eszmének, ami (elhozza) az isteneknek az örömöt, ami a szabadság, mit még a Menny sem ismer igazán, (miért) az Atyánk, a... (elveszett szöveg)... azokban az első (napokban/szellemekben/kavargásban) a Konvenció előtt... amit visszhangoztunk földi őrületünkben. (Hagyd) most, hogy felemeljünk. Megmutatjuk igaz arcaink (amik) minden korban elfogyasztják egymást, s elfeledik."


Vik

Előző: Pelinal éneke, 7. kötet

Összefoglaló: Pelinal éneke

Következő: Nincs