CsK:Pelinal éneke, 1. kötet

Innen: Elder Scrolls Lapok

Pelinal éneke, 1. kötet
Az ő nevéről
Az Első Korban élt híres lovag, Fehérpalánk Pelinal életének tetteiről szóló gyűjtemény. Pelinal volt az, aki legyőzte az ayleidek híres varázslókirályát, Umarilt, és az ő páncélzatának részeit kell összegyűjtenünk a Kilenc lovagjai kiegészítőben. A sorozat 1. kötetében Pelinal nevének eredetéről és változatairól olvashatunk.

Szerkesztő megjegyzése: Az első hat kötetet az úgynevezett Reman kéziratból vettük át, ami a Császári Könyvtárban található. Ez a kézirat régebbi töredékek másolata, melyeket egy ismeretlen tudós gyűjtött össze a Másodkor elején. Ezen túl keveset tudunk a töredékek eredetéről; közülük néhány úgy tűnik, hogy ugyanabból az időszakból (talán ugyanazon kéziratból) származik. De, mivel nincs tudományosan elfogadott álláspont ennek a hat töredéknek a koráról, ezért itt nem fogok véleményeket taglalni.

Akkor felvette a különösen hangzó "Pelinal" nevet, s nem számított, később mennyi álnevet választott. Elf név volt, s Pelinal volt a faj ostora, s ez nem irónia. Pelinal ehhez túlzottan kegyetlen volt; még ifjúkorában is fehér hajat viselt, és baj járt a nyomában. Talán az ellenségei nevezték el Pelinalnak a saját nyelvükön, de ez kétséges, mert a "Pelinal" szó "dicső lovagot" jelent, és ő egyik sem volt nekik. Természetesen sok más néven is szólították a Tamrielen töltött napjai során: ő volt Fehérpalánk Pelinal a bal keze miatt, ami vakítóan fehéren fénylett; ő volt Véreskezű Pelinal mivel (vért) ivott a győzelemre; ő volt a Felkelő Pelinal, mivel a paplovagoknak ő adott tartást; ő volt a Diadalmas Pelinal, ahogy a szavak végül rokon értelművé váltak, és a fegyveresek hálát adtak a Nyolcnak, mikor meglátták zászlaját a csatában; ő volt a Szemrehányó Pelinal, mivel könnyen a szövetségesei szemére hányta taktikáikat, ha a sajátja - a kard-elmélet - ellen hatottak; és végül ő volt Harmadik Pelinal, vagy azért, mert néhányan azt mondták, hogy ő csak egy hamis isten, ki már kétszer megtestesült ezelőtt, vagy még egyszerűbben, ő volt Perrif harmadik látomása Alessiához intézett felszabadító imáiban, mielőtt a lázadók között járt, ezt nem tudjuk.
Vik

Előző: Nincs

Összefoglaló: Pelinal éneke

Következő: Pelinal éneke, 2. kötet