CsK:Peke Utchoo utolsó szavai

Innen: Elder Scrolls Lapok

Peke Utchoo utolsó szavai
Egy szerencsétlenül járt kalandozó írta ezt a búcsúlevelet, aki saját figyelmetlenségének esett áldozatul. Nevének kiejtése egyesek szerint feltűnően hasonlít a "Pikachu"-ra. A levelet a kalandozó holtteste mellett találjuk egy víz alatti dwemer rom mélyén.

A holttest mellett hagyott búcsúlevél már szinte közhelynek számít. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha írni fogok egyet, de a lehetőség adott, és úgy tűnik, ezt kell tennem. Egyébként, halálom története roppant vicces. Ha valaki esetleg megtalál, remélem egy picit azért megnevettetem majd. Mivel itt fekszem holtan, én is nevetek. Nevetés fog elszállni utolsó leheletemmel.

Utazásom Vivecen keresztül, ebbe a jól elrejtett barlangba vezetett. A tengervíz és a veszélyek, a kaland és a zsákmány csábító ereje csalogatott ide. Ennek az elveszett dwemer romnak a felderítése csupa meglepetés volt! Idáig még sikerült eljutnom. Ide másztam fel egy dwemer centurióval való küzdelem után. Úgy terveztem, meggyógyítom magam, és megyek tovább. Az izgalom és a mohóság azonban felülkerekedett rajtam, és merő véletlenségből a mérget tartalmazó palackot húztam meg. Most itt haldoklom. Rögtön kiittam a gyógyitalt is egészen, de nem mulasztotta el a méreg hatását. Attól félek, a beleim lassan szétolvadnak. Egy napon belül meghalok, kacagva saját szerencsétlenségemen.

Van nálam egy kulcs, de a hogy mit nyit, még nem sikerült megtalálnom. A főbejáratnál találtam. Talán ez a kulcs a dwemer vagyonhoz. Ezt már nem fogom megtudni.

Ha valaki esetleg olvassa ezt: gratulálok hogy idáig jutottál! És ne húzd meg ezt az üveget! Olyan íze van, mint a guarepének, csak tízszer halálosabb.

Peke Utchoo


Uriel Septim