CsK:Mocskos tekercs

Innen: Elder Scrolls Lapok

Mocskos tekercs
A Birodalmi Várostól északkeletre található ayleid rom, Vilverin mélyén találhatunk az alábbi naplótöredékre, mely szerint banditák próbáltak megtelepedni a romok között, de egyikük rejtélyes körülmények között eltűnt.

Néhányan amiatt aggódnak, hogy ezek a romok kísértetjárta helyek, de Mephala vigye őket - remekül használható arra, hogy kereskedőket fosszunk ki. A Birodalmi Őrség orra előtt!

Ma végre leszedtük azokat a nagy kék köveket. Berenice ötlete volt, hogy próbáljuk meg íjjal lelőni őket. Mind itt van nálam. Nem tudom, mire jók, de csak úgy árad belőlük a varázserő. Biztosan jó pénzért el lehet passzolni a Mágusok Céhének.

Kétérmés és a vvardenfelli khajiit a sír mélyén táboroztak le. Nekem mindegy, legalább megkímélik a többieket a szagtól.

Kétérmés ma azzal jött, hogy a khajiit eltűnt. A Kilencre esküdözött, hogy karmok csikorgását hallotta a kövön, de semmi sincs odalent. Gondolom, elege lett a szagból, és kijött éjszakára levegőzni. Kétérmés szagától még a mocsárrákok is felfordulnak - csodálom, hogy annyi ideig bírta.