CsK:Mitikus Hajnal fejtegetések III

Innen: Elder Scrolls Lapok

Mitikus Hajnal fejtegetések III
A XARXES TITKAINAK FEJTEGETÉSEI
Egy titokzatos könyvsorozat, amely a Mitikus Hajnal szekta tanait tartalmazza. A szektához való csatlakozás csakis a négy kötet titkának megfejtése által lehetséges. A nehezen beszerezhető könyvsorozatnak az Oblivion főküldetése során van kulcsfontosságú szerepe.

Írta: Mankar Camoran

CHIM'

Tornyot ér a Menny köpenye, novícius-fivérek, s a csúcsaival olyan lehetsz, amilyen akarsz. Sőt: légy olyan, mint ő volt, mégis minden más megváltozott azon az úton, kik utána jöttek. Ez Nu-mantia harmadik kulcsa, és annak titka, hogyan lettek a halandók alkotók, az alkotók pedig vissza halandókká. A Kerék Csontjainak szüksége van húsukra, ez az ember öröksége.

Oly nagyon vigyázzatok, esküszegők, mivel az árulók átkerülnek a nymic-folyamatba, szószátyár istenek kutyái lesznek. A Sárkányvér hatezer év rejtett emelkedése után az éteri labirintusban, ami Aréna, ahol még mindig megtagadják az Eskü kötelékét. A könyv szerint vedd e kulcsot, és törd át az isteni burkot, mi körbezárja a köpeny-vevőket! Aranybőr! SCARAB AE AURBEX!

Rajtatok, hitvány esküszegők, bánat legyen! Aranybőrűek, a Xarxes Titkai azt írja: "Ne bolondítson el az elhagyatott, ki letért az útról, mivel elvesztette a hitét, s erről az aedra tehet, akik nem ismerhetnek más bolygót." Minélfogva Dagon nagyúr azt parancsolja, pusztítsuk el ezeket a hitetleneket. "Edd, vagy szívd szárazra az eltávozottakat, és tedd magadévá azt a keveset, ami rávezette őket, hogy először az Istenfejű útján járjanak. Köpd ki, vagy égesd el, ami késlekedésre sarkallta őket. Ismerd őket Mnemoliként."

Nem-ismertek fizetnek minden új húsért. Lásd, fivérem, és ne figyelj többé a hidrára.

Ysmir sem állhatta volna, de neked, olvasó, hamarosan árny-kórust kell hallgatnod. A szoba, ahol most vagy, szemeket és hangokat fog növeszteni. A gyertya vagy varázsfény, amivel ezt olvasod, kaput mutat azoknak az árulóknak, akikről beszéltem. Vesd meg őket, ne félj. Szólítsd őket nevükön, hívd elő alaptermészetüket. Én, a csillagok Mankara veled vagyok, s azért jöttem, hogy elvigyelek a Paradicsomomba, hol a Torony-árulók üvegként fognak összetörni mindaddig, amíg együtt nem mosolyognak az új forradalommal.

Olvasó, ez az oltalmad a Mnemoli ellen. Kéken futnak, hangosan, és csak akkor világítanak, mikor a föld megremeg az újonnan beburkoltak kitörésétől. Mondd nekik "Menjetek! GHARTOK AL MNEM! Jő az isten! NUMI MORA! NUM DALAE MNEM!"

Talán majd egyszer, mikor a Mítoszban jársz, neked adja az erejét. A Mítosz nem más, mint amit az első akar. Kimondhatatlan igazság. Tűnődj el ezen, miközben a negyedik kulcsot keresed.

És egyszerűen, mint a hő fog elillanni a megértett törvénynek hála az ősi természet. "Első Torony Diktátum: a mutáns kötést úgy helyezd el, hogy ne tehessen több kárt. A Mundus Isteneként olyanok lesznek az ivadékai, mint mikor megválnak az isteni szikráktól. Mi nyolcszor nyolcas főpásztor vagyunk. Hadd lásson minket Padomay otthona egyedüli kifejletként."

Ránézésre: CHIM. Azok, akik ismerik, átalakíthatják a földet. Lásd az Egyszer Csavargó Vörös Király otthonát.

De aki belép Paradicsomba, belép Anyjába is. AE ALMA RUMA! Az Aurbis bevégeztetett mindenféleképpen.

És eme véget keressük a Hajnalban, minden véget. Ha most habozol, egy leszel az út menti árvákkal, akik táplálnak engem. Kövess, és imádni foglak belülről. Az első lányom elmenekült a dagonita útról. A neve Ruma volt, de megettem őt kenyér nélkül, és másikat teremtettem, aki tanult, akit szerettem, a fekete madarak pedig megalkották az ikertestvérét minden idők mögött.

Lásd, a csillagfény a köpenyed, fivérem. Viseld, és hozd el fényét a Paradicsomba.


Vik

Előző: Mitikus Hajnal fejtegetések II

Összefoglaló: Mitikus Hajnal fejtegetések

Következő: Mitikus Hajnal fejtegetések IV