CsK:Mágusok Céhének alapszabálya

Innen: Elder Scrolls Lapok

Mágusok Céhének alapszabálya
A könyvből alapvető ismereteket szerezhetünk a Mágusok Céhével kapcsolatban: megismerhetjük a céh rendeltetését, alapítását, fő szabályait, a tagság feltételeit, és megtudhatjuk, hol találjuk vvardenfelli céhházaikat.

I. Rendeltetés


A Mágusok Céhének kiváltsága a mágusnövendékekről való gondoskodás, valamint a mágia helyes használatát szabályozó törvények betartatása. A céh kiemelt feladata a mágikus ismeretek növelése, védelme és átadása azzal a célzattal, hogy a megszerzett tudással Tamriel minden polgárának megelégedettségére szolgáljon.

II. Engedélyezés


A Mágusok Céhét Vanus Galerion és XII. Rilis alapították a Nyár-szigeten a második éra 230. évében. Csak később hitelesítették Versidue-Shaie nagyúr céhtörvénye szerint.

III. Szabályok és eljárási módok


A vétkesek, akik tagtársuk ellen bűncselekményt követnek el, a legkegyetlenebb büntetésben részesülnek. Bár ha a főmágus úgy látja jónak, a bűnös még visszaszerezheti céhen belüli rangját.

IV. A tagság feltételei


A Mágusok Céhe csak kiemelkedő intelligenciával és akaraterővel rendelkező jelölteket fogad tagjai közé. A jelölteknek behatóan kell ismerniük a mágia alapvető iskolatípusait: pusztítás, átváltoztatás, illúzió és miszticizmus. Továbbá gyakorlati tapasztalattal kell rendelkezniük a bűvölés és az alkímia terén.

V. Tagfelvételi eljárás


A vizsga és a jóváhagyás tekintetében személyesen kell jelentkezni a céh épületén belül a tisztnél.

KIEGÉSZÍTÉS: A Mágusok Céhének központjai Morrowind tartomány Vvardenfell körzetében:

A Mágusok Céhe központokat hozott létre saját tulajdonú épületeiben Ald'ruhnban, Balmorában és Calderában. A Sadrith-Morában lévő bázisa a Telvanni Tanács irányítása alatt álló Rozsomák Csarnokban található. A viveci bázisa az Idegennegyedben, a Tribunal Templom fennhatósága alatt áll.

T. Krisz