CsK:Mágiahelyreállítás

Innen: Elder Scrolls Lapok

Mágiahelyreállítás
Egy leírás Wapna Nuestrától arról, hogyan lehet visszaállítani a mannát. Wapnáról lerí, hogy nem ismeri el ellenfelének tevékenykedését. A könyv eredetileg a Battlespire-ban került bele az Elder Scrolls univerzumba, a két másik játékban nem lehet végrehajtani a leírtakat.
Egy kézikönyv

Wapna Neustra és
Praceptor Emeritus tollábólAZ ELSŐ LÉPÉS: Győződj meg arról, hogy a Mannaforráshoz a legjobb tiszta arany áll rendelkezésedre. Csak a tiszta színaranynak vannak javító képességei, és tiszta alapelemek magukhoz csábítják a tiszta energia káoszát. Ha rendelkezel tiszta arannyal, akkor dobd bele a Mannaforrásba. Ezen közben légy különösen elővigyázatos, és gondoskodj róla, hogy megvédd magad a Mannaforrás ártalmas viharai ellen, melynek kitörései akár végzetes egészségkárosodást is okozhatnak.
A MÁSODIK LÉPÉS: Bizonyosodj meg arról, hogy rendelkezel ezzel a tökéletes útmutatóval, hogy helyesen ki tudd mondani a szükséges szavakat, hiba nélkül, mivel figyelmetlenséged rád és másokra is hatással lehet. Fejetlenséget és káoszt is hozhatsz a világra az alkotóelemek tulajdonságai miatt.

A HARMADIK LÉPÉS: Vedd kézbe a helyreállítandó tárgyat, és tartsd bele a legfőbb forrásba, mormold egész idő alatt a szükséges szavakat, melyeket eredményesen és hiba nélkül tanultál meg ebből az útmutatóból, és csak egyedül ebből az útmutatóból. Mindazonáltal Kharneson és Rattor undorító vádjai, bélfakasztó irigységről tesznek tanúbizonyságot művükben az én nagy kutatásaimmal szemben, és tévesen mutatják be a saját útmutatójuk hatékonyságát, mely minden tekintetben elég gyatra alkotás, és teljesen téves.

A NEGYEDIK LÉPÉS: Ne késlekedj azonnal meggyógyítani minden sérülésed, vagy pedig valamelyik templom vagy gyógyító személy gyógyító energiáját igénybe venni, hogy el tudd viselni a mannafolyam okozta fájdalmat. Mert bár mindenkinek, aki helyreállítja a megbecsült mágia teljes hatalmát, el kell viselnie e fájdalmat, azonban nem bölcs dolog a kínokat szükségtelenül hosszú ideig kiállni, és a szenvedés a varázserőt sem teszi magasabb rendűvé, nem is beszélve Kharneson és Rattor ostoba feltevéseiről, kiknek tudatlansága és gonoszsága a legkevésbé művelt kritikusok előtt is nyilvánvaló.
RaveAir