CsK:Lorgren naplójának részlete

Innen: Elder Scrolls Lapok

Lorgren naplójának részlete
Anvil városában igencsak jutányos áron vásárolhatunk meg egy takaros udvarházat apró hibával. Hogy mi ez az apró hiba, arra a korábbi tulajdonos alább olvasható naplójából következtethetünk. A rejtély felgöngyölítése az "Albérlőim kísértetek" c. küldetésben történik.

Napkelte 2, Harmadkor 335

Anvil lakosai férgek! Hogy merik bírálni, amihez nem értenek?! Olyan lesz a bosszúm, amit el se tudnak képzelni! Az elhunytak lelkét fogom felhasználni, hogy meghosszabbítsam életem. A kötet eléggé pontos... több test kell... igen...

Napkelte 11, Harmadkor 335

Meg kell védenem magam attól a csőcseléktől. Nem fogják megzavarni a tervemet. Készítettem egy alagsort az udvarházban. Ott fogom átalakítani létezésemet. Csak egy igaz vérű Benirus nyithatja meg az átjárót, úgyhogy ha esetleg elbuknék - habár ez elég valószínűtlen -, egy leszármazottam még a nyomdokaimba léphet. Hogy biztonságban maradjon a titkom, összegyűjtöttem azoknak a szellemeit, akiknek megrontottam a testét, hogy örökké védjék e helyet.

Napkelte 15, Harmadkor 335

A bolondok azt hiszik, nem hallom őket?! Hallom a pletykálkodásukat, célozgatásaikat. Még most is olyan hatalommal akarnak ujjat húzni, amihez aligha érhetnek fel. Vén bolondnak hívnak, kigúnyolnak. Az ifjak egymást heccelik, hogy lábbal tiporják síromat. Vénasszonyok történeteiben szerepelek, tábortüzek mellett beszélnek rólam. Mint valami furcsaság. De hamarosan meglátják. Mikor Anvil egésze romba dőlve fekszik majd előttem, mikor a hulláik szerteszét hevernek majd az utcákon, a föld pedig beissza vérüket... csak akkor fogják majd megismerni igazi erőmet, és retteghetnek.