CsK:Lelkek, feketék és fehérek

Innen: Elder Scrolls Lapok

Lelkek, feketék és fehérek
Tanulmány a különböző lények lelkének lélekkövekbe foglalhatóságáról. Megtudhatjuk belőle, mire jók, és milyen veszélyeket rejtenek a fekete lélekkövek.

A lélek természete nem megismerhető. Minden varázsló, aki erre tesz kísérletet, nyom nélkül eltűnik. Csak az tudható, hogy a lelkek mágikus energia forrásai, amelyet be lehet gyűjteni.

Minden teremtményt - élőt vagy holtat - egy lélek lát el energiával. Enélkül csak puszta húskötegek és csontkupacok elegyei volnának. Ez az animáló erő tárolható egy lélekkőben, feltéve, hogy a kőnek van elég kapacitása. A kőben tárolt energia azután felhasználható mágikus tárgyak energiával való ellátásra.

Évszázadok kísérletezése kimutatta, hogy vannak fekete lelkek és fehér lelkek. Csakis a ritka fekete lélekkövek képesek tárolni egy magasabb rendű faj lelkét, például egy emberét vagy elfét. Ezzel szemben az alacsonyabb rendű lények lelkeit elkaphatjuk különböző színű kövekbe, melyek mind a fehér lélekkövek közé sorolhatók. Innen származik a lelkek fekete és fehér osztályba való sorolása.

A fehér lelkek sokkal biztonságosabbak a fekete lelkeknél, bár nem annyira erőteljesek. A Miszticizmus kezdő tanulóinak nem tanácsos belekontárkodni a fekete lelkekbe, illetve fekete lélekkövekbe. Még akkor is, ha figyelmen kívül hagyja a céh nekromanta tudományokkal szembeni tilalmát a fekete lélekkövek használatát illetően, veszélyes a varázslóra is hosszabb távon. Ha a lélekkő mérete nem pontosan egyezik meg az elfogandó lélekkel, kis részei a használó lelkének beszívódhatnak a kőbe, mikor megérinti azt.


lev_master, átdolgozta: Brenda