CsK:Kapitány naplója

Innen: Elder Scrolls Lapok

Kapitány naplója
Egy szerencsétlenül járt léghajó parancsnokának naplója. 13 bejegyzés...

Roberto Jodoin kapitány naplója
Parancsnok, Beauchamp Expedíció1. bejegyzés: Ma van a nagy nap! Beauchamp léghajója elég stabil és a legénység készen áll. Észak-északnyugati irányba tartunk, amíg el nem érjük Solstheim szigetét. Beauchamp szerint a Hrothmund Veszte farkas alakzat valahol a Moesring-hegység környékén található. A sírhalom, amit fel kellene tárnunk, a farkas szeménél van. Megszerezzük Beauchamp értékes mágikus cuccát, és pár nap múlva visszatérünk a Mágusok Céhébe. Mégis, mi baj történhet?

4. bejegyzés: Átkozott varázslók, idézők, feltalálók, tudósok! Mind egyforma! Beauchamp azt ígérte, a léghajója egyben marad, azt ígérte, úgy lehet vele utazni, mint egy jó kis tengerjáró hajóval. Hazudott! Alig tartja magát ez a szörnyűség - Ald'ruhn óta potyognak belőle az alkatrészek! Egy órája vesztettük el a motor egyik dwemer fogaskerekét! Ha ez egy fregatt vagy ágyúnaszád lenne, elboldogulnék vele, de sajna, mivel ez egy léghajó, olyan érzés irányítani, mintha egy hordóban egy kanállal evezve hajóznánk ki a tengerre.

6. bejegyzés: Föld!

7. bejegyzés: Az normális, ha a legénység egy tagja ideges lesz, de az argóniai teljesen megvadult. Többször is elmondtam neki, mielőtt elhagytuk Ald'ruhnt, hogy egy léghajó a levegőben és nem a vízen közlekedik. Azt mondta, érti, de úgy tűnik, a magasságtól való félelme végül elhatalmasodott rajta. Egy őrjöngős pillanatban elkapta a kormányt és majdnem belevezetett minket a tengerbe. Nem volt más választásom, mint leszúrni. Úszik-Az-Öbölben volt a neve és jó tagja volt a legénységnek eddig a sajnálatos esetig. Jobban szerettem volna tengeri temetést rendezni, de a jelenlegi helyzetünkben nem volt más választásunk, mint ledobni a testét a fedélzetről. Az óceán felé fordultunk, de addigra a hajó már átsodródott Solstheim felett. Sajna, attól tartok, elhibáztuk, és a teste valahol a déli parton landolt.

9. bejegyzés: Megtaláltuk Hrothmund Vesztét! Legalább Beauchampnak igaza volt valamiben. A farkas forma nyugat-kelet irányú, a feje - és a szeme - a keleti végén van. Keresünk egy helyet, ahol letáborozunk, aztán feltárjuk Hrothmund Sírját - reméljük, OTT lesz, ahol Beauchamp mondta. Meg kell jegyeznem, lassabban haladunk, mint szeretném. Érezhetően hideg van és nem tetszenek azok a sötét felhők, amik a hegyek fölött gyülekeznek...

11. bejegyzés: Elkapott minket egy olyan hóvihar, amilyet még sose láttam! Féltem a vihartól, de sose tudtam volna ilyet elképzelni. Beauchamp masinája esik szét az eresztékeknél, és nem tudjuk tartani a magasságot. Nem tudunk hol leszállni, de muszáj leszállnunk!

12. bejegyzés: Halottak. Mindannyia. A legénység többsége azonnal meghlt, amikor lezuhntunk. a többieket hamar elvitte a fagy. Egyedl maradtam. Tábort kell verni. Hó elzárja az utamat a hajó rakterébe. reggel ejutottam a sírba. Alig tok írni. A kezeim majnem lfagytak.

13. bejegyzés: nagyon, nagyon hideg. Annyira Éhes... elborít az Őrület, ééérzemm. Szemeket látok, farkasszemeket. Hallom őket... nagyon éhes. Farkasszem jön! Fehér farkas! Hid...
Vik