CsK:Illatos pergamen

Innen: Elder Scrolls Lapok

Illatos pergamen
A Reszkető-szigetek Cann, Aréna alsó szintjén találjuk az alábbi levelet egy hulla zsebében, aki láthatólag nem igazán volt felkészülve a harcra, amire szerinte szánták.

A sikolyaik és csatakiáltásaik mostanra állandósultak, az acél és a gyakorlózsákok lármája mindent elborít. Egyre többet hoztak közülünk a fogva tartásom hetei során, s egyre fokozódik a vérszomj, mit egymás iránt érzünk.

Mit tegyek? Egész életem során senkire sem emeltem baltát vagy kardot.

Miután elfogtak, egy jó modorú foglár jött, és megkérdezte, akarok-e valamit. Kértem egy kis ételt, és kaptam finom pácolt barangyot meg bort. Honnan tudhattam volna, hogy fegyvert kellett volna kérnem? Azóta csak bort, sajtot meg selyemruhákat hoztak, de azok túl szűkek nekem.

Meg fognak ölni - persze nem elsőnek. Nem, előbb a nyilvánvaló fenyegetésektől akarnak megszabadulni, majd utána jönnek értem. Szétszednek majd, hadd sikoltozzam.

Ami még rosszabb, az az, hogy talán ez az egész valami félreértés. A fogva tartóink már nem beszélnek hozzánk; sőt, mintha félnének tőlünk. Jól táplálnak minket, és úgy tűnik, szívesebben hoznak tintát, papírt meg édességet, mint vasvértet, amit a többiek annyira követelnek.

Remélem, nem fognak egy-egy elleni párviadalra kényszeríteni. Az biztosan kínhalált jelent majd számomra. Gyáva pogányok. Ments meg, Sheogorath!